haber

Nilüfer’de engelliler özgürlüğe kanat açtı

2010 yılında kurulan ve 2012 yılından bu yana Nilüfer Belediyesi’nin desteği ile sivil havacılık alanında faaliyet gösteren Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü yüzleri gülümseten bir projeye daha imza attı. Bugüne kadar düzenlediği eğitim uçuşları ve kurslarla yüzlerce kişiyi gökyüzünün büyülü dünyası ile tanıştıran kulüp, bu kez de engellileri gökyüzü ile buluşturmaya başladı.


Sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan, Bursa ve il dışından da yoğun talep gören engelliler için mikrolayt, paramotor ve yamaç paraşütü uçuşlarında mutlulukları yüzlerinden okunan katılımcılardan biri de aynı zamanda Nilüfer Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde görevli olan Murat Toprak oldu.

Nilüfer semalarında THK Mikrolayt Pilotu İlhan Yıldız ile birlikte Uçan Murat Toprak, uçuş sonrası gökyüzünde yaşadığı heyecanı, “Engellilere öncülük etmek ve bu eşsiz heyecanı tatmak için yeryüzünü yukarıdan seyretmek istedim. Korkutucu olsa da yukarıda özgür olduğunu hissediyorsun. Orada engel yok. Bütün engelli arkadaşlarıma tavsiye ediyorum,” sözleri ile paylaştı.

Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Kuşcu ise “İnsanlara uçuş sevgisini kazandırmak için çıktığımız yolda Nilüfer Belediyesi’nin desteği ile engellileri de gökyüzünün özgür dünyası ile buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Onlar için yeryüzünde yaşadıkları engelleri kısa süre de olsa kaldırmak için, bizlere hem ilimizden hem de şehir dışından gelen talepler doğrultusunda engelsiz uçuşlarımızı sürdüreceğiz,” diye konuştu.