haber

Nilüfer’de Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri

Nilüfer Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında anlamlı etkinlikler düzenledi. Kadın haklarına dikkat çekilmesi amacıyla düzenlenen Dünya Kadınlar Günü Sağlıklı Yaşam ve Spor Etkinliği halk koşusu ile başladı. Acıbadem Kavşağı’nda toplananlar koşu öncesi renkli görüntüler oluşturdu. Koşuya, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de katıldı. Koşunun startını Mustafa Bozbey’in eşi Seden Bozbey verdi. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı koşu Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde son buldu.

 

3 kilometrelik koşuda birinci Kübra Yemişli, ikinci Dilek Aka, üçüncü de Ayşe Şişik oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Berk ile Ayşe Tolga  verdi.

 

Kadınlar stres attı


Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar daha sonra Ayşe Tolga ve Nilüfer Belediyesi spor eğitmenleri eşliğinde yoga, plates ve zumba yaparak stres attı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Kadın Dayanışma Standı’nda kadınlar hak ve mücadele konularında bilgilendirildi. Ayrıca meydanda kurulan kaydırak, canlı langırt, trambolin, kangoo jump  gibi eğlence ünitelerinde de herkes keyifli anlar geçirdi. Nilüfer Bando da gün boyu çaldığı müziklerle katılanları coşturdu.

 

Bozbey: Kadın her zaman yaşamın içinde olmalıdır

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey etkinliğe katılan kadınlara teşekkür ederek, “Nilüfer Belediyesi’nin kadınların etkinliğini artıracak çalışmaları takip etmenizi istiyoruz. Kadının farkındalığını artırmazsak kadına şiddet devam edecek. Kadınlar, bu mücadelede  dik durmalı ve dayanışma içinde olmalıdır. Eğer bunu başarabilirsek kadına yönelik şiddeti bitirebiliriz. Nilüfer Belediyesi’nin anlayışı budur. Kadın üretkendir. Kadın, sosyal, kültürel ve spor hayatında yer almalıdır. Kadın yaşamın içinde her zaman olmalıdır. Nilüfer Belediyesi çalışanlarının yüzde 40’ı kadındır.

 

Kadınlar Günü Yürüyüşü 8 Mart’ta

Etkinlikler 8 Mart Salı günü de devam edecek. 8 Mart’ta Kadınlar Günü yürüyüşü düzenlenecek. Yürüyüş saat 13:00’de FSM Bulvarı’nda yer alan Nilüfer Kent Konseyi önünden başlayıp Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde sona erecek. Yürüyüşün bitiş noktasında basın açıklaması yapılacak. Basın açıklamasının ardından da saat 14:00’de  Çalışma Yaşamında Kadın Hakları Standı’nda Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri avukat Nilgün Berk ve avukat Pınar Göz,  Çalışma Yaşamında Kadın Hakları konusunda bilgilendirme yapacak.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde Bursa’nın Kadın Yüzü konulu sergi, Kadın ve Çocuk Merkezi standı, NİLSEM standı, El-İzi Gönüllü Sanat Atölyesi standı, Bisiklet Akademisi standı, Bizim Ev standı, Beden Perküsyonu Gösteri ve Atölyesi de yer alacak. Ayrıca Nilüfer Halk Dansları Topluluğu da gösteri sunacak. 

 

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin saat 18:50’de  gerçekleştireceği dans gösterisinin ardından saat 19:00’da kadın mücadelesi alanında aktivist sanatçı Aylin Aslım Nilüfer Belediyesi Halk Evi önü Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alacak.