haber

Nilüfer’de Eğridereliler’le dostluk yemeği

Nilüfer Belediyesi en eski kardeş şehri olan Bulgaristan’ın Kırcaali kentine bağlı Eğridere  (Ardino) ile bağlarını düzenlenen etkinliklerle pekiştiriyor. Nilüfer Belediyesi tarafından Konak Olimpik Yüzme Havuzu Tesisleri’nde düzenlenen 17. Geleneksel Dostluk Yemeği,  Eğridere’den gelen kalabalık bir heyet ile Bursa’da yaşayan hemşehrilerini buluşturdu. Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Naci Kale, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri Zekeriye Işık, Ali Kızılkaya, Lütfü Günenç, Eğridere (Ardino) Belediye Başkanı Resmi Murat, Başkan Yardımcıları, halk dansları ekibi ile Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kahraman ve dernek üyelerinin de katıldığı yemekte ayrıca Balkanika Halk Dansları ekibinin 4. kuruluş yıldönümü de kutlandı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Naci Kale, “En eski kardeş şehirlilerimizden biri olan Eğridereliler’i aramızda görmekten mutluyuz. Dileğimiz bu tür etkinliklerle kardeşlik ve dostluk bağlarının pekişmesi” diye konuştu.

Gecede konuklarla birlikte Balkan müziği eşliğinde dans edildi, şarkılar hep birlikte söylendi. Renkli görüntülerin yaşandığı gecede ayrıca Ardino’nun Sesi Gazetesi’nin düzenlediği Edebiyat Yarışması’nda deneme dalında Bursa’dan katılarak birinci olan Ezgi Boz’a da ödülünü Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat verdi.