Nilüferli kadınlar Özgecan için tek yürek oldu

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından tüm Türkiye’de yürüyüşler olduğu gibi Bursa’da da kadınlar Setbaşı’ndan Heykel’e yürüyerek kadın cinayetleri ve tecavüzlerin son bulması için yetkililere çağrıda bulundu. Büyük katılımın olduğu yürüyüşe Nilüfer Kent Konseyi gönüllüleri, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Belediye Meclis üyeleri de yer alarak tüm kadınların sesi oldular. Yaklaşık on bin kişinin tek yürek halinde kadın cinayeti ve tecavüzlerin son bulması için Setbaşı’ndan Heykel’e yaptığı yürüyüşte, katılımcılar ellerinde taşıdıkları ‘Özgecan için yasta değil isyandayız, evde değil sokaktayız’, ‘Kadına şiddete, tacize, tecavüze dur de!’, ‘Evler sizin sokaklar bizimdir!’, ‘Özgecan’ın çığlığını duydunuz mu?’, ‘Kadın cinayetleri politiktir’, ‘Özgecan’ın hesabını kadınlar soracak’, ‘Bugün Özgecan, yarın hangi can?’, ‘Adaletin kendisi yok, sarayı var’ yazılı dövizler taşıdı.

Kadın cinayetlerine karşı sloganlar atan grup önce Heykel’de ardından da Fomara Meydanı’nda, kurulan kadın kürsüsünde kadınlara  yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetlere karşı tek ses olarak yetkililere önlem almaları için çağrıda bulundu.