Nilüfer'de engelliler çok farklı

Nilüfer Belediyesi bünyesinde hizmet veren Engelliler Hizmet Birimi ile Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi Bizim Ev; Engelsiz Erişim Derneği, Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği, Uludağ Üniversitesi öğrencileri, Nilüfer Belediyesi personeli ritim gurubu, engelli ve ailelerinin desteği ile engelli hak ve ihlallerine müzik dili ile dikkat çekti. Bilinen şarkı ve türkü sözlerini, engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları özetleyen sözlerle değiştiren, üyelerinin çoğu engelli ve ailelerinden oluşan grup, idarecilerin ve toplumun duyarsızlığını hedef alan performansları ile büyük beğeni kazandı.

Vatandaşların da büyük ilgisini çeken etkinlikler kapsamında Nilüfer Belediyespor Engelli Eskrim takımı sporcuları da hünerlerini sergileyerek kısa bir gösteri karşılaşması yaptı. Etkinlikler sonunda karikatüristlerin gözüyle engelli farkındalığını ortaya koyan sergi de gösterime açıldı.