haber

Nilüfer’de erkekler “kadına yönelik şiddete karşı” yürüyor

Nilüfer Belediyesi kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için Nilüfer Kent Konseyi ile birlikte bu yıl da bir dizi etkinlik düzenliyor. 

25 Kasım etkinlikleri kapsamında ilk olarak saat 13.00’te kadınlar, FSM Bulvarı Hastane Alanı’nda buluşarak bir yürüyüş gerçekleştirecek. 

Daha sonra saat 14.00’te Konak Kültürevi önünde yapılacak basın açıklamasının ardından Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi’nce hazırlanan "Sokak Sergisi"nin açılışı gerçekleştirilecek.
 
Saat 14.30’da ise Nilüfer Kent Konseyi Gösteri Sanatları Topluluğu-Nilüfer Sokak Oyuncuları’nın "Sessiz Çığlık" isimli oyunu Konak Kültürevi’nde sahnelenecek.

İtalyan oyun yazarları Dario Fo ve France Rame’ın yazdıkları, aynı zamanda Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nde görevli tiyatro eğitmeni olan Seçkin Kaymaz’ın yönetmenliğini üstlendiği oyun saat 20.00’de bir kez daha yine ücretsiz olarak perde açacak.  Oyun, yönetmenin ifadesi ile  “Fabrikada çalışan kadınları, toplu konutlardaki anneleri, İtalya'da insanca şartlar sunmadığı için kapatılıp Türkiye'de açılan fabrikaları, gece yolu kesilen kadınları; yani sıradan insanları” konu alıyor.

Kadına yönelik şiddete karşı bir dayanışma örneği sergileyecek etkinliklerin belki de en ilgi çeken bölümü, saat 18.30’da başlayacak. 

Bu kez erkekler, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in önderliğinde FSM Bulvarı Hastane Alanı’nda buluşup şiddeti protesto yürüyüşü gerçekleştirecekler. Yoğun bir katılımla gerçekleşmesi beklenen yürüyüş, saat 19:30’da Konak Kültürevi önünde yapılacak basın açıklaması ile noktalanacak. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “önce insan” ilkesinin ışığında Nilüfer’de eşitlik ilkesinin yaşama taşındığına dikkat çekerek, kadına yönelik şiddetin günümüzde hala konuşuluyor olmasının bile utanç verici olduğunu belirtirken, “25 Kasım Pazar günü yalnızca Nilüfer’deki değil, çağrımızın yankılandığı her yerdeki erkekleri yürüyüşe davet ediyorum” diye konuştu.