haber

Nilüferli çocuklar “bembeyaz gülümseyecek”

Bugüne kadar eğitime büyük destek veren Nilüfer Belediyesi, 2005 yılında başlayan ve başarıyla uygulanan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da benimseyerek uygulama kararı aldığı “Her Gün 200 ml Süt Dağıtımı” projesinin ardından yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Okullarda ağız ve diş sağlığı konusunda uygulamaya konulan “Bembeyaz Gülümse Nilüfer” adlı proje çerçevesinde yaklaşık 17 bin öğrenciye diş fırçası ve diş macunu dağıtmaya başladı.
Projenin başlangıcı ve tanıtımı ise proje ortaklarının da katılımı ile Hasanağa TOKİ Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Projenin fikir sahibi olan Okul Müdürü Fuat Uygur’un da yer aldığı protokol imza töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey  “7 yıl aksamadan sürdürdüğümüz ve 26 bini aşkın çocuğumuza her gün süt dağıtımı yaptığımız çalışmanın ardından şimdi de okullarımızda ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmeye yönelik önemli bir hareketi başlatıyoruz. Bu sayede öğrencilerin düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazanmalarını umuyoruz. Projemizin diğer kurumlara da örnek olmasını dileyerek, Nilüfer İlçe Müdürlüğü ve Bursa Diş Hekimleri Odası’na ortaklıklarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Proje ortaklarından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da “Çocuklarımızın ağız sağlığı bakımını küçük yaşlarda edinmelerini sağlayacak bu projeyi Nilüfer Belediyesi ile birlikte gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. 

Diş Hekimleri Odası Başkanı Emel Eroğlu ise “Ülkemizde yapılan araştırmalara göre, ne yazık ki çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı göstergelerinin hiç iyi olmadığını biliyoruz. Ağız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunun bilinciyle odamız, Nilüfer Belediyesi’nin halk sağlığı konusunda bugüne dek sürdürdüğü çalışmaların değerini bilerek yer almaktadır” açıklamasını yaptı. 
Projenin geniş kitleler tarafından izlenmesi için Nilüfer Belediyesi’nce bir de tanıtım şarkısı hazırlandı. Nilüfer Çocuk Korosu tarafından seslendirilen şarkı etkinlik süresince bilgilendirmeye yönelik medya planlamasıyla birlikte çeşitli platformlarda yer alacak.