haber

Nilüfer’de geleceğe çevre yatırımı

İlköğretim çağındaki çocuklarda çevre duyarlılığı yaratmak ve öğrencileri bilgilendirmek amacıyla 2006 yılında “Okullarda Çevre Eğitimi Destek Projesi”ni yaşama geçiren Nilüfer Belediyesi, öğrencilerin katılımıyla çevreci geziler ve eğitimler düzenlemeye devam ediyor. Proje başladığından bu yana 3 bini aşkın öğrenci eğitim gezilerinden yararlandırılırken, yine binlerce öğrenciye okullarda eğitim verildi. 
Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Çevre Bürosu Ekipleri, Canaydın İlköğretim Okulu’nda 100’e yakın öğrenciye gürültü, hava, su, elektro manyetik alan, bitkisel atık yağ kontrolü, çevre gezileri ve çevre projeleri hakkında detayları aktardı. 

Sürekli göç alarak nüfus olarak büyüyen Nilüfer’de çevresel sorunların da arttığına dikkati çeken ekipler, kurum olarak gereken denetim ve takiplerin hassasiyetle yapıldığını belirtti. Nilüfer’de kirliliğe geçit olmadığını vurgulayan ekipler, “Çevre bürosu tarafından gürültü kirliliğine ilişkin ölçüm çalışmaları yapılırken, su kirliliğinin de denetlendiği Nilüfer’de, Türkiye'de yerel yönetimler içerisinde ilk kez gerçekleştirilen bir çalışmayla, elektromanyetik alan haritası çıkarıldı. Bu çalışmanın ortaya koyduğu bilimsel veriler doğrultusunda, riskli bölgelerde yüksek gerilim hatlarının yeraltına alınması için girişimlerde bulunuldu. Ayrıca, kurulan hava kalitesi örnekleme cihazı ile Nilüfer’de düzenli olarak hava kalitesi ölçümleri başlatıldı” bilgisini verdi. 

Çevre Bürosu öğrencilere cep telefonuyla uzun süre konuşmanın zararlarıyla ilgili bilgiler de aktardı.