haber

Nilüfer’de Ata’ya saygı duruşu

İlk olarak, Uğur Mumcu Sahnesi’nde Sevgim Çocuk Yetenek Akademisi ve Spor Kulübü işbirliği ile düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler sahne aldı.Miniklerin büyük beğeni kazanan koreografileri, dans ve jimnastik gösterilerinin ardından sahneye çıkan Nilüfer Halk Dansları Topluluğu etkinliğe renk kattı.
Akşam olduğunda ise Atarürk’üAnma Günü etkinlikleri kapsamında sahne sırasıNilüfer Kent Konseyi Sevgi  Korosu’ndaydı.Şef Meltun Kadıoğlu yönetimindeki koro üyeleri; solistler Sebahat Hafızoğlu,RecepYavuz,Sait Ektaş,Turgay Avcıoğlu ve SevcanCelbişlerile birlikte Atatürk’ün sevdiği eserleri seslendirdiler. Rumeli türkülerinin de seslendirildiği konserin sonunda izleyenlere duygusal bir akşam yaşatan koroya teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de istek üzerine bir türküde koro üyelerine eşlik etti.
Aynı saatlerde Nazım Hikmet Kültürevi’ndeiseŞef Aydın Atalay yönetimindeki Nilüfer Tük Sanat Müziği Korosu yine Atatürk’ün sevdiği şarkılara ve ünlü bestekarların birbirinden değerli eserlerine hayat verdi. Başkan Mustafa Bozbey, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu’nun da izlediği konser sonunda performanslarıyla ayakta alkışlanan koro üyelerini kutladı.10 Kasım duyarlılıkları nedeni ile koroyu tebrik eden  Bozbey“Atatürk’ün aydınlanmacı devrimlerine sahip çıkmaya; gençlerimize, çocuklarımıza ‘İnsan Atatürk’ ü anlatmayadevam edeceğiz.Sizlerde çocuklarınıza o büyük liderin bu ülke için,bizler için  ne anlama geldiğini anlatın”dedi.