haber

Nilüfer’de ‘İkinci Bahar’ pikniği

Nilüfer Belediyesi tarafından kişisel bakım ve ev hizmeti verilen yaşlılar için Kent Orman’ında piknik düzenlendi. Gün boyu süren pikniğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Bozbey yaşlılarla uzun süre sohbet etti ve sıkıntıları dinledi. Yaşlıları el üstünde tutmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyleyen Bozbey, yardım ve desteğin aksamadan süreceğini söyledi. Bozbey Nilüfer Belediyesi tarafından güç kaybına uğrayan yaşlılara evlerine kadar hizmet götürüldüğünü kaydederek, tüm olanakların seferber edildiğini belirtti.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım işleri Müdürü Gül Günaydın da, sekiz aydan bu yana yaşlı ve engellilere ev ve kişisel bakım hizmeti verildiğini hatırlattı. Mali durumlarına bakılmaksızın talep den  herkese hizmet verildiğini söyleyen Günaydın bu çalışmaların daha da artacağını söyledi. Nilüfer Belediyesi’nin bu desteğine karşılık hiçbir ücret talep etmediğini kaydeden Günaydın, projenin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti.

Pikniğe katılan yaşlılar mangal keyfinin yanı sıra temiz havada şarkı ve türküler söyleyerek moral depoladılar. Başkan Bozbey de yaşlılar ile birlikte Ormancı türküsünü seslendirdi.