haber

Nilüfer dünya barışı için haykırdı

Nilüfer Belediyesi 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir kez daha "İnsana barış yakışır" sloganıyla geniş katılımlı bir organizasyona imza attı. FSM Bulvarı’ndaki hastane alanında düzenlenen etkinlik, binlerce yurttaşı  barış çağrılarının ortak paydasında buluşturdu. İnsan seline dönen gecede ilk olarak sahneye Nilüfer Belediyesi personelinden oluşan Ritm Grubu çıktı. Grup yoğun beğeni topladı.

Daha sonra Kültür-Sosyal İşler Müdürlüğü Teknik Ekibi’nin oluşturduğu Teknik Arıza Grubu sahne aldı.Teknik Arıza Grubu sergilediği performansla profesyonelleri aratmadı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gösteriler sonunda personeli kutlayarak, katılım belgelerini verdi. 

Daha sonra kalabalığa hitap eden Başkan Mustafa Bozbey, dünya barışı için sesini yükseltti. "Barışa sözümüz var" diyenleri selamlayan Bozbey, “Ülkemizi savaş alanına çevirmek isteyenlere, Ortadoğu’nun karanlık dehlizlerine sokmak isteyenlere karşı direneceğiz. Çorum’da, Maraş’ta, Sivas’ta katliam yaparak ülkeyi kan gölüne çevirenlere karşı direneceğiz. Gezi olaylarında gencecik çocuklarımıza ellerindeki silahlarla, sopalarla saldıran ve gencecik yaşamlara son veren acımasızlara karşı direneceğiz. Evet biz barışa sevdalıyız. Artık bu sevdamızı uzak bir hayal olarak görmek istemiyoruz. Artık Barışı bir nefes gibi solumak istiyoruz. Eminiz ki ülkemizin ve dünyanın barışa dünden daha fazla ihtiyacı var,” dedi. 

Dünya barışının çıkar oyunlarıyla alt üst edilmeye çalışıldığına da dikkat çeken Bozbey, “Enerji kaynaklarının kontrolünü ele geçirmek isteyenlerin ve daha fazla kâr için her türlü oyunu oynayanların, dünyanın gözü önünde yarattıkları vahşet sürüyor. Demokrasi adına, Ortadoğu’yu alt üst ediyorlar. Egemenlerin sözde demokrasi naraları büyük ikiyüzlülük! Arka perdede emperyalizmin tüm vahşiliği adeta kol geziyor. Adeta, barış düşmanlığıyla hareket ediyorlar, insanlığa karşı her türlü suçu işliyorlar. Silah baronlarının esir aldığı dünyada, çocuklar yine kanlı sabahlara uyanıyor. Dünyamız, patlayan bombaların hiç susmadığı bir yer olmaya devam ediyor. Barış, bir annenin gülümseyişinden başka bir şey değildir. Asla savaş tellallığını onaylamayacağız. Asla bunlara göz yummayacağız. Asla unutmayacağız. Çünkü biz artık barışı dünden fazla istiyoruz,” diye konuştu. 

Başkan Bozbey’in anlamlı ve coşku dolu konuşmasının ardından yapılan havai fişek gösterisi gökyüzünü şölene çevirdi. Daha sonra sahneye Türk müziğine yıllarını veren emektar sanatçılardan Edip Akbayram çıktı. 

‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz’ şarkısıyla konserine başlayan Akbayram, 45 yıllık sahne hayatında hep barış için türküler söylediğini dile getirdi. Şarkı aralarında sık sık barış ve kardeşlik mesajları veren ünlü sanatçı, hayranlarını seslendirdiği parçalarla hem coşturdu hem de duygulandırdı. Gezi Parkı olaylarına da değinen Akbayram’a coşkulu kalabalık, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganlarıyla destek verdi. 

Akbayram kızı Türkü’ye vokal yaptı

Edip Akbayram konser sırasında aynı zamanda vokalistliğini de yapan kızı Türkü’yü mikrofona davet ederek, şarkı söylemesini istedi. Performansıyla beğeni alan Türkü Akbayram, Rüzgar adlı şarkıyı başarıyla seslendirirken, baba Akbayram da kızına vokal yaptı. İkili şarkı sonrası izleyenlerden büyük alkış aldı. Bu arada Edip Akbayram orkestrasında bulunan bağlama ustası Yolcu Bilginç’i de hayranlarıyla buluşturarak, müzik resitali sundu. Konserine yıllardır dillere dolanan ‘Aldırma gönül’ adlı şarkıyla sona veren Akbayram’a Başkan Bozbey çiçek takdim ederek teşekkür etti.