Nilüfer’de ilk iftar Odunluk’ta

Nilüfer Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle kutsal ayın coşkusunu yaşatmaya devam ediyor. 25 mahallede yaklaşık 10 bin kişinin ağırlanacağı geleneksel iftar yemeğinin ilki Odunluk Mahallesi’nde düzenlendi. Mahalle halkının yoğun katılımı ile gerçekleşen ilk iftara Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ile belediye meclis üyeleri katıldı. Şehit Kr. Plt. Yzb. Hakan Tan İlköğretim Okulu bahçesinde 500 kişi aynı sofrayı paylaşırken, edilen dua ve okunan ezan sonrası oruçlar açıldı.

İftar yemeğinin ardından Ramazan Ayı’nın Ramazan eğlencesi başladı. Mahallede kurulan sahnede Arzu Yanardağ, Umut Oğuz, Hilmi Erdem, Müfit Kayacan, Sezer Soykök ve Ferda Çakırel'den oluşan İyi Fikir Tiyatro ekibi tarafından sahnelenen Kanlı Nigâr isimli ortaoyunu sergilendi.

Öte yandan Nilüfer’de kurulan sabit Ramazan Sokağı’nda ise Ordulular Gecesi düzenlendi. Gecede Ordu’nun yöresel seslerinden Temel Reis, Karadeniz Türküleri ile katılanları coşturdu. Yaklaşık bir saat süren konser sonunda dernek yönetimi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi. Aşuk-Maşuk, Hacıvat-Karagöz gösterileri katılanlara hoşça vakit geçirtirken, fasıl grubunun eserleriyse mest etti.