Kadına karşı şiddetin durması için Nilüfer’de kadınlar bir kez daha meydanlara çıktı. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Kadın Dayanışma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen yürüyüş, FSM Bulvarı’nda Nilüfer Kent Konseyi önünde başladı. Kadın Meclisi üyeleri ve çok sayıda Nilüferli kadının da destekleriyle düzenlenen yürüyüş Organik Pazar Alanı’nda sona erdi. Yürüyüş sırasında kadınlar sloganlarla yağan yağmura rağmen şiddete dur derken, yapılan basın açıklamasıyla kadına şiddete karşı düşünceler dile getirildi.


Nilüfer Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı, yaptığı açıklamada, kadına uygulanan şiddetin sorumlusunun devlet olduğunu söyledi. Kadını kadın olarak kabul etmeyen devlet uygulamalarının, kadınların her gün özgürlüğünün kısıtlanmasına, tecavüze uğramasına sakat bırakılmasına neden olduğunu kaydeden Helvacı, “2014 yılının ilk on ayında ülkemizde 255 kadın öldürüldü. Kadına karşı uygulanan şiddet her geçen gün artmakta. Cumhurbaşkanı değişik dönemlerde kadın ve erkeğin eşit olmadığına işaret ederek aslen hükümetin bakış açısını ortaya koymaktadır. Meclisiyle, hükümetiyle, yargısıyla içinde bulunulan sistem, kadını şiddetten koruyamamaktadır. Tüm kadınları örgütlü mücadeleye çağırıyoruz. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkarak, kadınlar özgür olana kadar haykıracağız,” dedi.

 

Açıklamanın ardından kadınlar, şiddete karşı hep bir ağızdan seslerini yükseltti. Yürüyüş sonunda aşure ikram edilen kadınlar, daha sonra Uğur Mumcu Sahnesi’nde gösterimi yapılan Oyun adlı belgesel filmini izledi.

 

Pelin Esmer’in yönettiği ve Mersin Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu’nun rol aldığı belgesel filmini izledikten sonra Nilüferli kadınlar, daha sonra söyleşiye katıldı. Köy kadınlarının rol aldığı belgeselin çok olumlu tepkiler aldığını belirten filmin sanat yönetmeni Hüseyin Arslanköylü, kadınların isteyince her işi başarabileceğine dikkati çekti.