haber

Nilüfer’de “Kardeşlik Sofrası” kuruldu

Ramazan ayının en güzel şekliyle yaşandığı Nilüfer’de bu defa  “Kardeşlik Sofrası” kuruldu. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan

“Kardeşlik Sofrası”na halkın ilgisi büyük oldu. Evinde hazırladığı yiyecekleri alıp sofraya katılanlar hep birlikte iftar yaparak paylaşmanın, birlik ve beraberliğin tadını çıkardı. Nilüfer’deki kadın dernekleri de hazırladıkları lokmalar, börekler ve cevizli lokumlarla sofraya katkıda bulundu.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, başkan yardımcıları ile Nilüfer Belediyesi meclis üyeleri de “Kardeşlik Sofrası” etrafında halkla birlikte toplandı.  Ezanın okunmasıyla birlikte de hep beraber oruçlar açıldı. Böreklerin, sarmaların, lokmaların elden ele dolaştığı sofrada buluşanlar Ramazan ayının en güzel iftarlarından birini yaşadıklarını belirttiler.

 

Hep birlikte oruç açanlar daha sonra da Bitlisliler Derneği’nin hazırladığı gösteriyle Ramazan Sokağı’nın keyfini çıkardı. Türkülerin söylendiği, yöresel halk oyunlarının sergilendiği geceye katılanlar coşku dolu anlar yaşadı.

 

Gecenin sonunda Bursa Bitlisliler Derneği Başkanı Mehmet Demir, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu’na desteklerinden dolayı çiçek vererek teşekkür etti.