haber

Nilüfer’de kışın yüzme keyfi

Spor kenti olma yolunda hızla ilerleyen Nilüfer Belediyesi, yüzmeyi sevenler için kış aylarında vazgeçilmez bir seçenek oluşturuyor. Nilüfer Belediyesi, kapalı yüzme havuzlarıyla kış aylarında yüzme keyfinden mahrum kalmak istemeyenlere havuzlarıyla yüzmde imkanı sağlıyor. Nilüfer Belediyesi’nin Konak Olimpik ve Çalı Kapalı Yüzme Tesisleri’nden binlerce kişi yararlanıyor.

Yarı olimpik havuz, olimpik yüzme havuzu ve çocuk havuzunun yanı sıra fitness ve plates derslerinin de verildiği Konak Olimpik Havuz Yüzme Tesisleri, yaz aylarında olduğu gibi yine ilgi merkezi.
Nilüfer Belediyesi havuzlarında hijyene büyük önem veriliyor. Günde 3 defa numune alınarak su temizliği ölçümleri gerçekleştirilen havuzlarda,  periyodik olarak genel temizlik, otomatik ilaçlama yapılıyor.  Ayrıca ozon sistemleri sayesinde hijyeni sağlanan kapalı ve açık havuzlardan isteyenler günlük olarak gidiyor, isteyenler de abonelik sistemi ile  daha uygun şartlarda yararlanıyor.

Türkiye Yüzme Federasyonu’nun ulusal organizasyonlarına da ev sahipliği yapan tesisler, yılın her günü spora kucak açıyor. 

Ayrıca Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor’un birlikte düzenlediği Kış Spor Okulları kapsamında yüzme eğitimleri de Nilüfer Belediyesi’nin Konak Olimpik ve Çalı Kapalı Yüzme Tesisleri’nde veriliyor.

 

Kış Spor Okulları’nda yüzme kursuna ilgi büyük

Yaz aylarında 3 bini aşkın sporcuyu ağırlayan Konak Olimpik Havuz Yüzme Tesisleri, Kış Spor Okulları kapsamında da genç sporculara hizmet veriyor. Yılda yaklaşık 20 bin kişinin faydalandığı tesislerde 2019 yılı Eylül ayında başlayan Kış Spor Okulları 2020 yılı Mayıs ayına kadar 8 dönem olarak devam edecek.

Nilüfer Belediyesi’nin Çalı Mahallesi’ndeki kapalı yüzme havuzu da sporun merkezi oldu. Konak Olimpik Havuz Yüzme Tesisleri’nde olduğu gibi yıl boyu hizmetin sürdüğü Çalı Kapalı Yüzme Havuzu’nun bulunduğu tesislerde, fitnesin yanı sıra sauna, Fin hamamı, Türk hamamı gibi bölümler de yer alıyor. Aylık 130 TL olan paket üyelik sahibi olanlar tesisteki her türlü imkandan yararlanıyor.

Erdem: Herkes yüzme havuzlarından faydalansın  

Spor kenti Nilüfer’de herkesin spor yapmasını arzu ettiklerini ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, herkesi tesislerden yararlanmaya davet etti. Kışın yüzme keyfi yaşamak isteyenlerin Nilüfer’in havuzlarından yararlandığını ifade eden Başkan Turgay Erdem, çocuklara yönelik spor okullarının gördüğü ilgiden de çok memnun olduklarını belirtti.