Çocuklara kütüphanelerin değerini anlatmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Boyun Kadar Kitap Oku’ yarışması sona erdi. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Uğur Özkeserli ve çok sayıda okul idarecisi katıldı. Nilüfer’deki 56 devlet okulundan 1170 öğrencinin katıldığı yarışma sonunda 47 bin 125 kitap okunurken, sayfa sayısı ise 3 milyon 217 bin 126 oldu.


Yarışma sonucuna göre dereceye giren isimler şöyle oluştu:

“2. sınıflarda Zekai Gümüşdiş İlkokulu’ndan Sevde Dişçi 312 kitap, 3. sınıflarda Işıktepe Rüveyde Dörtçelik İlkokulu’ndan Burak Kılıç 403 kitap, 4. sınıflarda Üçevler Şehit Faik Gökçen İlkokulu’ndan Sultan Özdemir 110 kitap, 5. sınıflarda Saadettin Türkün Ortaokulu’ndan Y.Bilal Abbasioğlu 193 kitap, 6. sınıflarda Vahide Aktuğ Ortaokulu’ndan Ezgi Boz 126 kitap, 7. sınıflarda Koç Ortaokulu’ndan Aslı Büyükkelleci 114 kitap ve 8. sınıflarda Işıktepe Rüveyde Dörtçelik İlkokulu’ndan İkra İnanoğlu 196 kitap okuyarak ipi göğüsleyen isimler oldu.


Yarışmada okul mevcuduna göre en yüksek başvuruyu yapan okul ise Konaklı İlkokulu oldu. Dereceye giren öğrencilere ve okul idarecilerine ödüllerini Başkan Mustafa Bozbey verdi.

Ödüller verilmeden önce oyuncu-senarist ve illüzyonist Kubilay Tuncer sahne alarak öğrenciler kısa bir gösteri yaptı. Açılış konuşmasını Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Uğur Özkeserli yaparken daha sonra Başkan Mustafa Bozbey söz aldı.


Çocukların kitap okuma alışkanlığını ne kadar ciddiye aldığını görmenin dünyanın en büyük mutluluğu olduğunu kaydeden Bozbey, “Bizim, Nilüfer Belediyesi olarak, dünya durdukça önemini kaybetmeyecek olan kitaplara olan bu tutku için küçük de olsa bir katkı yapmak ise, en önemli sorumluluğumuz. Bugün, çocuklarımızın bu ödül mutluluğuna ortak olmak için aramızda çok yönlü bir sanatçı, Kubilay Tunçer de bulunuyor. Bu desteklere gönülden teşekkür ediyorum. Kentimizdeki devlet okullarında eğitim bin 170 öğrenci yarışmamıza katıldı. Geçen yıl bu yarışmaya 642 başvuru olmuştu ve görüyoruz ki, her yıl daha da artan bir ilgi söz konusu,” dedi.


Hızla ilerleyen teknolojinin insan hayatından zamanının büyük bölümünü çaldığını ifade eden Başkan Bozbey, “Bilgisayar karşısında ya da televizyon izlerken bir daha geri getiremeyeceğimiz uzun zaman dilimlerini harcıyoruz. O nedenle sizlerden isteğim, bilgisayara da zaman ayırın ama kitapların dünyasındaki zenginlikten asla vazgeçmeyin. Şimdi her biriniz boylarınız kadar kitap okudunuz. Dilerim yaşamınız boyunca okuduğunuz kitaplar bir kenti dolduracak kadar çok olur,” diye konuştu.