haber

Nilüfer’de Mahalle Çalıştayları başladı

Nilüfer Belediyesi’nin 2020-2024 dönemine ait Stratejik Plan çalışmalarında, halkın bütün kesimlerinin görüşlerinin alınması için çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, herkesin kendi mahallesiyle ilgili sorunları dile getirmesi ve ortak çözümler bulunması amacıyla Mahalle Çalıştayları düzenlenmeye başlandı.

“Benim Mahallem Benim Geleceğim” sloganıyla düzenlenen Mahalle Çalıştayları Nilüfer’in 64 mahallesini kapsıyor.

İlk Mahalle Çalıştayı İhsaniye, Esentepe, Karaman, Fethiye, Cumhuriyet, Barış ve Ataevler Mahallesi sakinlerinin katılımıyla Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya söz konusu mahalle sakinlerinin yanı sıra Nilüfer Belediye Başkan Vekili Murat Yıldırım, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Osman Ayradilli, Remzi Çınar ve Dr. Sibel Özer de katıldı.  Çalıştayın açılışında konuşan Murat Yıldırım, “Bu çalışmayla hep birlikte önümüzdeki 5 yılın yol haritasını belirleyeceğiz. Nilüfer Belediyesi, bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da öncü. Her geçen dönem daha katılımcı ve daha kapsamlı çalışmalarla hazırlanan Nilüfer Belediyesi Stratejik Planı, örnek olmaya devam ediyor. Çalışmalarımızı hem kurum içinde hem de paydaşlarımızla yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi. Moderatörlüğünü Şehir Plancısı Faruk Göksu’nun yaptığı toplantıda katılımcılar, mahalleleri hakkındaki görüş, sorun ve talepleri dile getirdi.

GÖLYAZI’DA MAHALLE  ÇALIŞTAYI

Günün ikinci çalıştayı da Gölyazı’da yapıldı. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ilçenin en özel yerleşimlerinden olan Gölyazı Mahallesi’ndeki çalıştay,  Gölyazı Mahallesi’nin yanı sıra, Çatalağıl, Başköy, Akçalar ve Fadıllı mahallelerini de kapsadı

Gölyazı Mahalle Meydanı’nda düzenlenen çalıştayda, Gölyazı sakinleri, bölgenin RAMSAR alanı (Sulak alan) koruma bölgesi içinde kalması, kıyı kenar çizgisi içinde kalan yapılaşma, SİT alanlarının varlığı nedeni ile yıllardır süregelen mimari ve kentsel sorunları dile getirdi. Gölyazı sakinleri fırsatları  da dile getirdi.  Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Murat Yıldırım, Başkan Yardımcıları Engin Yener, Remzi Çınar ve Adem Vural’ın da katıldığı toplantıda yeni nesil belediyecilik anlayışıyla mahalle sakinlerinin görüşü alınarak yatırımların belirleneceği dile getirildi.