haber

Nilüfer’de müzik sokağa taştı


Nilüfer’de ”21 Haziran Dünya Müzik Günü” nedeniyle FSM Bulvarı’nın bir bölümünü trafiğe kapatarak amatör müzisyenlere sokakta müzik yapma olanağı sağlayan ve müziği sokakla buluşturan Nilüfer Belediyesi, bulvarı bayram yerine dönüştürerek muhteşem bir etkinliğe imza attı.
”Sazını, sözünü, arkadaşını al gel” sloganıyla bu yıl ilk defa düzenlenen etkinliğe Bursa’nın çeşitli yerlerinden gelen amatör ve profesyonel müzik grupları, trafiğe kapatılan caddede performanslarını sergiledi. 
Elektro gitardan, saza, piyanodan, tambura, çeşitli enstrümanlarla hemen her tarzda müziğin icra edildiği etkinlikte cadde boyunca yükselen coşku gece geç saatlere kadar devam etti.
7’den 70’e yaklaşık 500 müzisyenin 38 grup ile birlikte yer aldığı etkinliğe binlerce Nilüferli ilgi gösterdi. Amatör müzik gruplarının halkla buluşması adına ve Bursa’da geniş kitlelerin katıldığı en büyük sanatsal aktivitelerden biri olarak dikkat çeken etkinlikte kendilerini müziğin ritmine kaptıran Nilüferliler, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. 
Geleneksel hale getirilerek her yıl daha büyük katılımla yapılması beklenen etkinliğin, zaman içerisinde daha da zenginleştirilerek ve renklendirilerek Nilüfer’in en büyük sokak festivali haline getirilmesi hedefleniyor.