haber

Rahvan atları Kayapa da boy gösterdi

Ata sporlarına verdiği önemi düzenlediği rahvan at yarışlarıyla bir kez daha ortaya koyan Nilüfer Belediyesi, Kayapa’da önemli bir etkinliğe daha imza attı. Kayapa Futbol Sahası’nda yapılan ve koşu stilleriyle geçmişten günümüze kadar uzanan yarışlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bursa, Balıkesir, Kütahya, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Tokat gibi Türkiye’nin birçok bölgesinden Nilüfer’e gelen 100’e yakın at, gün boyu sıcak havaya rağmen bir birleriyle yarıştı. 8 kategoride yapılan yarışlar sonunda başatlarda ilk sırayı geçen yıl olduğu gibi Mustafa Sertkaya alırken, ikinci ve üçüncülüğü Tahsin Yılmaz elde etti. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Ali Karamık ve Recep Tanlak yarışlar sonunda dereceye giren at sahiplerine kupa ve 750 TL ile 4 bin TL arasında değişen para ödüllerini verdi. Rahvan coşkusuna ortak olan izleyenlerde, çocuklarını atlara bindirerek günün keyfini çıkardı.  

 Yarışları dikkatle izleyerek yaşanan heyecana ortak olan Başkan Yardımcısı Ali Karamık, Nilüfer Belediyesi olarak ata sporlarına destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Sıcak havaya rağmen yarışlara ilgi gösteren rahvan meraklılarına teşekkür eden Karamık, at sahiplerini de emeklerinden dolayı kutladı. 

 Yarışlar öncesinde Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Sevcan Orhan sahne alarak Nilüferliler’i coşturdu. Söylediği şarkılar ve sahnedeki sohbetiyle hayranlarına keyifli dakikalar yaşatan sevilen sanatçı, verdiği dostluk ve kardeşlik mesajlarıyla da alkış aldı.