haber

Nilüfer’de öğrenciler yaklaşık 10 ton atık yağ topladı

Nilüfer Belediyesi başta olmak üzere, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş birliğiyle ‘Okullararası Bitkisel Atık Yağ Toplama’ yarışmasında yaklaşık 10 ton atık yağ toplanırken, dereceye giren okullar ödüllerini aldı.


Nilüfer Belediyesi çevreye duyarlı çalışmalarını sürdürürken, Şubat ayında başlayan Okullararası Bitkisel Atık Yağ Toplama yarışmasında dereceye giren okulları ödüllendirdi. 10 Şubat 2014 tarihinde işbirliği yapılan kurum ve kuruluşlarla imzalanan protokolün ardından başlayan proje kapsamında 9 bin 968 kg bitkisel atık yağ toplandı. 83 okulun katıldığı yarışmada Özel Okullar kategorisinde, birinci, Özel Yönder Ortaokulu, ikinci, Özel Melike Pınar Ortaokulu, üçüncü de Özel Birey Ortaokulu oldu. Devlet okullarında dereceye giren okullar ise, birinci Çalı Ortaokulu, ikinci Vahide Aktuğ Ortaokulu, üçüncü ise Gümüştepe Ortaokulu oldu.

 

Dereceye giren okullara ödülleri Nilüfer Belediyesi’nde yapılan törenle verildi. Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Naci Kale, “Yarışma kapsamında 10 Şubat ile 16 Mayıs 2014 tarihleri arasında okullarda atık yağlar toplandı. Öğrencilerimiz ve aileleri bu projemize büyük destek verdi. Yarışma kapsamında 9 bin 968 kg yağ toplandı. Bu miktar, geçen sene gerçekleştirilen yarışma kapsamında toplanan yağ miktarının iki katıdır. 83 okulumuzun katıldığı yarışma kapsamında okullarımızda bilinçlendirme eğitimleri de verildi. Her yıl olduğu gibi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ödül törenimizi gerçekleştiriyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak katkıda bulunan, çevre bilincine sahip tüm paydaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Bize göre katılan tüm okullarımız birinci. Ama tabii bu bir yarışma olduğundan ödüllendirme de kaçınılmaz. Birinci olan okullarımıza projeksiyon, ikincilere masa tenisi, üçüncülere de yazıcı armağan ediyoruz. Daha güzel bir gelecek, daha temiz bir dünya için artık bu okullarımız da önemli bir görev üstlendi,” dedi.


Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya ise atık yağların insan ve çevreye verdiği zararlara vurgu yaparak, projeye öncülük ettiği için Nilüfer Belediyesi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Naci Kale ve Mehmet Kaya dereceye giren okullara plaket ve ödüllerini verdi.