haber

Nilüfer’de oryantiring heyecanı başladı

Sporun ve sporcunun kenti Nilüfer, farklı spor dallarında şampiyonalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Nilüfer Kupası ve Dilay-Cem Kerman 1. Kademe Oryantiring Yarışması, geniş katılımla başladı. Nilüfer Belediyesi Spor İşleri Müdürü Fatma Tekin, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Sağlık ve Spor Komisyonu Başkanvekili Atakan Çorbacı, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu da heyecana ortak oldu.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışlarda sporcular, uzman haritacılar tarafından Uludağ Üniversitesi’nde belirlenen parkurlara yerleştirilen hedefleri, en az hatayla en kısa sürede bulabilmek için ter döktü.

40 farklı şehirden, 86 kulüp ve toplam 1018 sporcunun 36 farklı kategoride yarıştığı şampiyonanın ilk günü nefes kesti. Farklı yaş gruplarından sporcular, kategorilerine göre belirlenen parkurda dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. İlk gün ve ikinci günkü yarışlarda dereceye girenlere ödülleri 28 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek törenle verilecek.

Yarışlara Nilüfer Belediyesi olarak büyük destek verdiklerini belirten Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi ve Sağlık ve Spor Komisyonu Başkanvekili Atakan Çorbacı “Amacımız oryantiring sporunu, Nilüferliler ile tanıştırmak. Spor sağlıktır ve biz de Nilüferlilerin sağlık içinde yaşaması için bu sporu desteklemeye devam edeceğiz. Tüm Nilüferliler’i yarışlara davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Uluslararası organizasyonlar da yapılacak

2015 – 2016 sezonuna ait ilk yarışların Nilüfer’de başladığını belirten Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu destekleri için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.  Çolakoğlu, “Bursa, iklim ve coğrafya açısından çok güzel bir yer. İlerleyen yıllarda Bursa’da uluslararası organizasyonlar da yapmayı düşünüyoruz. Burada yapılan yarışlar sonunda sporcuların alacağı puanlar, Milli Takım’a girebilmeleri açısından önemli bir aşama olacak” şeklinde konuştu.

Yarışların ulusal olmasına rağmen Bulgaristan’dan sporcuların da katıldığını ifade eden Çolakoğlu, “Bulgaristan Oryantiring Federasyonu, organizasyonlarımızı beğendikleri için katılmak istediklerini belirttiler. Biz de federasyon olarak kendilerine davet gönderdik. Bulgaristan’dan gelen 63 sporcu da yarışma fırsatı buldu. Bu sayede sporcular hem yarışmanın keyfini yaşayacaklar hem de dostluk ve kardeşlik pekişmiş olacak. Sporun da güzelliği bu” dedi.

Heyecan devam edecek

Üç gün sürecek olan yarışlar, 28 kasım Cumartesi günü 11:00 – 17:00  saatleri arasında Hüseyinalan Köyü’nde Klasik Mesafe Yürüyüşü ile devam edecek. Cumartesi günü ödül töreni öncesinde saat 13.30’da Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösteri sunacak.

Şampiyona’nın son günü olan 29 Kasım Pazar günü de Gölyazı’da Sprint Yarışı düzenlenecek.

Nilüfer Kupası ve Dilay-Cem Kerman 1. Kademe Oryantiring Yarışması Pazar günü gerçekleşecek ödül töreniyle tamamlanacak. Pazar günkü yarışlara da Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu yapacağı gösteriyle, Türk Halk Müziği Korosu da vereceği konser ile renk katacak.