haber

Nilüfer’de park sayısı artıyor

Nilüfer Belediyesi örnek iş birlikleri ile kente yeni park alanları kazandırıyor. Nilüfer’i daha yeşil bir kent haline getirebilmek adına yeni bir park için de adım atıldı. Nilüfer Belediyesi’nin MY Koleji ile imzaladığı protokolle Konak Mahallesi yeni bir park kazanacak. Park protokolünü, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile MY Koleji adına Enes Demirezen, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda düzenlenen törenle imzaladı.


Konak Mahallesi’nde 2 bin 379 metrekarelik alanda yapılması planlanan parkın kısa zamanda hizmete sunulması hedefleniyor. Oyun grupları, spor aletleri ve kent mobilyalarının yer alacağı yeni  park ile Nilüfer’deki park sayısı 262’ye ulaşacak.  Nilüfer’de örnek iş birlikleri sergileyerek, kente yeni park alanları kazandırmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Mülkiyeti Belediyemize ait Konak Mahallesi’ndeki alanda MY Koleji tarafından yeni bir park düzenlenecek. Bu park Nilüferimize yeni bir güzellik katacak. Amacımız, Nilüfer’i, burada yaşayanların aktif bir   şekilde kullandığı, şehre nefes aldıran yeşil alanlara sahip bir kent haline getirmek. Bu amacımıza sağladıkları katkı için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu parkın kentimize nefes alınacak bir yer daha kazandıracağına inanıyorum” dedi.


Bozbey, 2017 yılında  açılışı gerçekleştirilen Kaykay Parkı, 23 Nisan Parkı ve Koşuyolu ile Kızılcıklı Mahallesi Parkı ve Koşuyolu gibi yeni parklarla Nilüfer’de park sayısının 261’e ulaştığını belirterek, 262’inci park için de adım atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.


Nilüfer’i her anlamda yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalıştıklarını kaydeden Bozbey, “149 kilometrelik bisiklet yolumuzla, kente kazandırdığımız 5 koşu yolumuzla çevre ve doğal yaşam adına çalışmalarımızı güçlendirdik” dedi. MY Koleji adına protokole  imza atan Enes Demirezen de Nilüfer Belediyesi ile yaptıkları  iş birliğinden memnun olduklarını belirterek, parkı kısa zamanda tamamlayacaklarını söyledi.