Nilüfer’de Ramazan başka güzel

Ramazan Ayı’nın birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde geçirilmesi için Nilüfer’in çeşitli mahallelerinde iftar ve Ramazan Eğlenceleri düzenleyen Nilüfer Belediyesi, Tahtalı ve Yaylacık Mahallesi sakinlerine iftar sofrası kurdu. Nilüfer’in Tahtalı ve Yaylacık Mahalleleri’nde kurulan 2 biner kişilik iftar sofralarında aynı masa etrafında oruç açıldı, dualar okundu.  İftara çok sayıda mahalle sakinlerinin yanı sıra meclis üyeleri de katıldı.

İftarın ardından Nilüfer Belediyesi, Gezici Sahne’sinde Türkiye’nin ünlü sanatçılarının yer aldığı Kanlı Nigâr ortaoyunu sergilendi.

Nilüfer Belediyesi ayrıca Anadolu Arastası’ndan 45 derneğin katılımıyla, gelenek, görenek ve mutfak kültürleri ile Anadolu’nun tüm renklerinin yer aldığı İzmir Yolu üzerinde oluşturulan Ramazan Sokağı’nda Nilüfer'in Ramazan coşkusuna değer katıyor. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Nilüfer Agora’da da Şef Yaşar Kemal Alim’in yönetiminde Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Ramazan Sokağı ve Agora’daki etkinlikler Ramazan Ayı boyunca devam edecek.