haber

Nilüfer’de Ramazan birlik beraberlik içinde geçecek

Nilüfer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da halkın Ramazan ayını, halkın birlik, beraberlik dayanışma içinde geçirmesi, kutsal ayın güzelliklerini hep beraber yaşaması için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Nilüfer Belediyesi artık geleneksel hale gelen iftarları bu yıl da sürdürecek. Bu yıl 24 mahallede iftar düzenleyecek olan Nilüfer Belediyesi, iftarlarda tüm mahalleliyi bir araya getirerek Ramazan’ın birlikteliğini yaşatacak. 7 Haziran günü Maksempınar’da başlayacak iftarlar 8 Haziran’da Özlüce’de, 10 Haziran Gümüştepe ve Dağyenice’de, 11 Haziran’da Yolçatı’da, 12 Haziran’da Doğanköy’de, 13 Haziran’da Yaylacık’ta, 14 Haziran’da Tahtalı’da, 15 Haziran’da Odunluk’ta, 17 Haziran’da Gölyazı’da, 18 Haziran’da Badırga’da, 19 Haziran’da Göçmen Konutları’nda, 20 Haziran’da Ürünlü’de, 21 Haziran’da Çaylı’da, 22 Haziran’da Fadıllı’da, 23 Haziran İrfaniye Büyükbalıklı’da, 24 Haziran’da Çatalağıl’da, 25 Haziran’da Güngören’de, 27 Haziran’da Karacaoba’da, 28 Haziran’da Hasanağa’da ve 30 Haziran’da da Görükle’de düzenlenecek.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katılacağı iftarlarda 24 mahalleden toplam 16 bin kişi birlikte oruç açmanın keyfini yaşayacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 16 Haziran’da da şehit aileleriyle iftarda bir araya gelecek. Nilüfer Belediyesi Ramazan ayında dayanışma ruhunu da yaşatacak. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere toplam 8 bin paket erzak dağıtılacak. Ayrıca 64 mahalledeki toplam 93 camide de teravihlerin ardından  60 bin paket tatlı ikramı yapılacak.

 

“Ramazan geldi hoş geldi Nilüfer’e bereket geldi”

 

Nilüferliler, düzenlenecek kukla tiyatrosu, masal dinletileri, Karagöz-Hacivat ve pantomim gösterileri ile de Ramazan ayının tadını doyasıya yaşayacak. 22 mahallede ‘Ramazan geldi hoş geldi, Nilüfer’e bereket geldi’ sloganıyla etkinlikler düzenlenecek.  Dilber Koç ile  masal dinletisi, İlker Kılıçer ile  kukla tiyatrosu gerçekleşecek. Ayrıca  Karagöz-Hacivat ve pantomim gösterileriyle de  Ramazan aynın coşkusu tüm halkla paylaşılacak. Nilüfer Belediyesi, Ramazan boyunca Maksempınar, Beşevler Pazar Alanı, Gümüştepe, Yolçatı, Doğanköy, Yaylacık, Tahtalı, Odunluk, Üçevler Kütüphane önü, Gölyazı, Badırga, Göçmen Konutları, Ürünlü, Çaylı, Fadıllı, İrfaniye, Çatalağıl, Güngören, Karacaoba, Hasanağa, Ahmet Yesevi Pazar Alanı ve 23 Nisan Mahalleleri’nde iftar sonrasında düzenleyeceği gösterilerle izleyenlere Ramazan keyfi yaşatacak.

 

Kutsal Ramazan ayının güzelliklerini  halkla birlikte yaşamak istediklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “İftarlarımıza ve iftar sonrasında gerçekleştireceğimiz  etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Ramazan ayında her şey paylaşıldıkça güzel olur. Biz de halkımızla birlikte bu ayın değerlerini hep beraber yaşamak istiyoruz” dedi.