haber

Nilüfer’de Ramazan gecelerine renkli veda

Nilüfer’de Ramazan ayı bu yıl da anlamına uygun bir şekilde birlik beraberlik ve coşku içinde geçti. Her yıl farklı bir mahallede Ramazan Sokağı’nı açan Nilüfer Belediyesi, bu yıl bu etkinliği İhsaniye Mahallesi’nde Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledi.

 

Nilüfer Belediyesi Anadolu Arastası bünyesindeki hemşehri derneklerinin katılımcısı olduğu Ramazan Sokağı’nda bu yıl yaklaşık 50 dernek stant açarak yörelerinin hem lezzetlerinden hem de kültürel değerlerinden örnekler sundu. Ramazan Sokağı’nda bir ay boyunca düzenlenen konserler, gösteriler, tiyatro oyunlarıyla halk Ramazan’ın tadını yaşadı.

 

Etkinlikler kapsamında Turgay Başyayla, Yansımalar Konseri, Sema Moritz, Grup Mecaz, Cihan Yıldız ve Sunay Akın gibi isimler konserle Nilüfer halkıyla buluşurken, Nilüfer Tiyatro’nun sahnelediği “Demokrasi Gemisi” isimli ortaoyunu da izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Bu etkinliklerin yanı sıra Ramazan Sokağı’nda stant açan dernekler de yöresel gösteriler sunarken, her gün yüzlerce Nilüferli Ramazan ayının keyfini çıkardı.

 

Etkinliklerin son gününde Bingöl Derneği gösteri ve yöresel konseriyle izleyenlerin hoşça vakit geçirmesini sağladı.