haber

Nilüfer'de Ramazan Sokağı'nda eğlence dorukta

"Ramazan Geldi, Hoş Geldi, Nilüfer’e Şenlik Geldi’" sloganıyla her akşam mahallelerde gezici sahnesiyle eğlence yaşatan Nilüfer Belediyesi, sabit Ramazan Sokağı’yla da adeta kültür şöleni yaşatıyor. 

Yılmaz Akkılıç Parkı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nı gezen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu sene Nilüfer Belediyesi olarak Arasta Kooperatifimize üye olan derneklerimizin organizasyonlarıyla sizlerin karşınıza çıktık. Ramazan Sokağı’nı kurarak derneklerimizin hem kültürlerini hem de yörelerinden getirdikleri ürünleri paylaşmalarına olanak tanıdık,” dedi.

Bozbey, Ramazan Sokağı’nda her akşam farklı bir derneğin etkinlik düzenleyeceğini belirterek, açılış gününde gösterileriyle büyük beğeni toplayan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Başkanı Şükrü Köse’ye teşekkür etti.

Ramazan Sokağı’nın ilk gününde Hacivat ve Karagöz ile orta oyunu genç yaşlı yediden yetmişe herkesi kahkahaya boğarken, Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında yaptığı sihirbazlık gösterileriyle beğeni toplayan İlizyonist Salih herkesi hayrete düşürdü. Çocukların meraklı gözlerle izlediği bu gösterinin ardından sahne alan Batı Trakya Türkleri Dans Topluluğu katılımcılardan büyük alkış aldı. 

Gösterilerin ardından Ramazan Sokağı’nı gezen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yöresel lezzetlerin tadına bakarken, Nilüferliler'le bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi’nin açtığı stantta vatandaşlarla görüşen Bozbey, projeler hakkında bilgiler verdi.

Ataevler’deki Yılmaz Akkılıç Parkı’nda Anadolu Arastası’ndan 45 dernek stant açtı. Ramazan boyunca 26 dernek ise her gece iftardan yarım saat sonra sahne alarak 4 Ağustos’a kadar yöresel etkinliklerini Nilüferliler'e sunacak.