haber

Nilüfer’de spora dev bir destek daha

Sporun ve sporcunun dostu olan, Nilüfer’de yediden yetmişe spor kültürü oluşturan Nilüfer Belediyesi, Bursa’da dev bir tesisi daha hizmete açtı. Uluslararası standartlara sahip olan, 4 bin 500 metre kare alana sahip Yüzüncü Yıl Spor ve Gençlik Merkezi hizmet vermeye başladı. Mahalle Muhtarı Ali Şık’ın açılış konuşmasıyla başlayan törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP İl Başkanı Metin Çelik, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Cemal Vardar, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve davetlilerle bölge halkı katıldı.

Nilüfer’de her yaştan insanın spor yapması için halka imkanlar sunmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “209 parkımız var ve bunların birçoğunda spor aletleri, yürüyüş ve koşu yolları mevcut. Türkiye’de bu nüfus ölçeğinde, bu kadar fazla parkın olduğu ender kentlerden bir tanesiyiz. Kulüp bazında Nilüfer Belediyesporumuz, bu sezonda da başarılarla adından söz ettiriyor. Nilüfer Belediyesi olarak spor kenti olma yolunda hızla ilerlerken amatör sporlara da son derece önem veriyoruz. Sporun tüm branşlarına destek vererek, ülke sporuna katkı sunuyoruz ki, buna en güzel örnek geçtiğimiz günlerde Altınşehir’de açtığımız squash salonlarımızdır. Bu salonların sayısını önümüzdeki dönemde artırmayı hedefliyoruz. Yine Bursa’da yeni bir soluk getireceğine inandığımız ve Türkiye’ye örnek olacak Beşevler Jimnastik salonumuzun temelini Ekim ayında attık. Sporun temelini atletizm ve jimnastik oluşturuyor. Ama bizim ülkemizde bu alanlara ne yazık ki değer verilmiyor. Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak ve başarı elde etmek istiyorsak bu tip salonlara ihtiyacımız var.Yüzüncü Yıl Spor ve Gençlik Merkezi’nin Nilüfer’e çok yakıştı. Bu tesis, toplam 4 bin 500 metrekare alana sahip ve eminim, Uluslararası Basketbol Federasyonu standartlarına uygun, 500 seyirci kapasiteli salonumuz çok önemli karşılaşmalara ev sahipliği yapacak,” dedi.

 Nilüfer Belediyesi’nin hızla gelişen bölgede birçok hizmet yaptıklarını kaydeden Bozbey, “Bu bölgede, yani Yüzüncü Yıl, Ertuğrul, Altınşehir ve Özlüce’de, yaklaşık 83 km yol açtık.

Toplam park sayımız 15, bu parklarımızın hepsinde çocuklarımız için oyun alanımız var. Çok yakında Dörtçelik Çocuk hastanesi karşısındaki spor alanında kapalı yüzme havuzu yapacağız,”diye konuştu.

BUSKİ önümüzü açsın, çalışmalara köstek olmasın

Bölgede büyük sorun haline gelen Ayvalı Dere ıslah çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Mustafa Bozbey, “Çözümü beklenen bu sorunla ilgili Nilüfer Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık. Ayvalı Dere’de DSİ ve BUSKİ arasında yetki konusunda vatandaş karmaşa yaşıyor. Bölge DSİ’nin mülkü ancak, yetki BUSKİ’de. Nilüfer Belediyesi olarak bölgede halkın isteği doğrultusunda birtakım ihtiyaçları gidermek için kısmi olarak çevre düzenlemesi yaptık. 17 bin 760 metrekare proje alanı bulunan bölgenin 3 bin metre karesinde koşu yolu, bisiklet yolu, yürüyüş yolu olmak üzere bin 225 metrede çalışma yapıldı. Nilüfer Belediyesi olarak, bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızla, ilgili kurumlar arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Ancak buradan BUSKİ’ye sesleniyorum. Biz yapacağız ancak BUSKİ engel oluyor. Önümüzü açsın ve yapacağımız çalışmalara köstek olmasın. Bir an önce sorun giderilsin ve bölge halkı rahat nefes alsın” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Metin Çelik de Nilüfer Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunduğu belirterek, “Sosyal belediyeciliğin özünde önce insan vardır. Başkan Bozbey yaklaşık 15 yıldır Nilüfer’de insan öncelikli hizmet veriyor ve gülümseyen bir kent meydana getirdi. Nilüfer Belediyesi bugün takip edilen ve örnek alınan bir kurum oldu” şeklinde konuştu.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Cemal Vardar da Nilüfer Belediyesi ve Başkan Bozbey’i Türk sporuna yaptığı katkılardan dolayı kutlayarak, bu tür tesislerin olimpiyatlara ev sahipliği yapmada yarar sağlayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve davetliler tesisin açılışını yaptı. Daha sonra incelemelerde bulunan Bozbey ve beraberindekiler, salonun açılış maçını yapan Nilüfer Belediyespor ve Final Okulları karşılaşmasının başlama atışını da yaptı.

500 kişilik seyirci kapasitesine sahip tesiste, zemin kat soyunma odası, 1. kat idari ofisler, üst katta fitness salonu olacak şekilde tasarlandı. Kafeterya, sauna ve son teknolojik aydınlatmasıyla son derece modern bir yapı olan merkezde, engellilere yönelik tuvalet, asansör ve rampalar da hazırlandı. Kondisyon salonu, ilk yardım odası, soyunma odaları ve ıslak hacimlerin de yer aldığı Yüzüncü Yıl Spor ve Gençlik Merkezi’nde son teknoloji kullanılarak ısıtma sistemi düzenlendi. Salonun zemini ahşap parkeden yapılarak, Uluslararası Basketbol Federasyonu standartlarına uygun olarak tasarlandı.