haber

Nilüfer Belediyespor’un yeni başkanı Bozbey oldu

Divan Başkanlığını Recep Tanlak’ın yaptığı ve tek listenin oylandığı olağanüstü genel kurulda, bugüne kadar onursal başkanlık görevini üstlenen Mustafa Bozbey, kulübün resmi başkanı oldu.

Son 3 dönem, kulüp başkanlığı görevini yürüten Naci Kale oylama öncesi yaptığı konuşmada “1999 yılında kurulan kulübümüz, bugün 19 ayrı branşta, 1750 lisanlı sporcusu; 521 müsabakaya 46 antrenör ve eğitmenle hazırlanan dev bir spor kulübü haline geldi. Hentbolda, voleybolda ve atletizmde yurt dışında ülkemizi temsil ettik. Bisiklet, masa tenisi ve basketbolda Türkiye çapında birçok kurum ve kuruluşla ortak etkinlik yaptık. 1999 yılında 20 metrekarede kurulun kulüp, bugün 16 bin metrekare kapalı alana sahip. Bu süreçte emek veren tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma ve Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür ediyorum. Hepimizin ortak çabası ile sporun kenti Nilüfer’in daha da ileri gideceğine eminim.” dedi.

Yönetim ve denetim kurulu, kesin hesap bilançosu raporlarının oylanmasının ardından yeni yönetim kurulunun belirlendiği seçime geçildi. Liste başında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in olduğu yönetim kurulu oy birliği ile seçildi. 

3 dönem boyunca hizmet veren yönetim kurulu üyelerine ve Belediyespor çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bozbey, “Sporcularımız başarıları ile yüzümüzü güldürdüler. Yıllar içinde sporcu sayımız artarken tesisleşmeye ve kent ile bütünleşmeye devam ettik. Amacımız kent sakinlerinin tamamını sporla tanıştıracak etkinlik ve hizmetler üretmek,” dedi.

Yeni dönemde gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlar hakkında da bilgi veren başkan Bozbey “Tamamlanmak üzere olan ve önümüzdeki günlerde açılacak spor salonları, jimnastik salonları; etkinlik alanları, konaklama tesisi gibi birimleri barındıran İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun yanı sıra yeni dönemde 12 Kortlu Nilüfer Uluslararası Squash merkezi ve Nilüfer’in çeşitli bölgelerinde tenis kortları; yakında ihalesi yapılacak ve yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirilecek, dünya şampiyonalarının yapıldığı bir bovling salonunu hizmete sunmak istiyoruz. Ayırca Görükle’de hali hazırda bulunan stadyumunu dev bir atletizm tesisi haline getirme planımız var. Bu yatırımlarla Nilüfer, 2-3 yıl içinde 20 bin kişilik spor alanlarına ve tesislere sahip olacak. Bu noktada Nilüfer Belediyespor’a da önemli görevler düşüyor,” dedi.

Oy birliği ile göreve gelen yeni yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu:

Mustafa Bozbey, Turgay Erdem, Ali Karamık, Melek Küçükbayraktar, Meral Çakıcı, İrfan Demirdüzen, Fuat Alparslan, Özgür Palas, Murat Özge, Ayhan Korgavuş, Fevzi Çarksoy, Naci Kale, Cabbar Güler.