haber

Nilüfer’de toplu sözleşme

Konak Kültürevi’nde düzenlenen imza törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları Ali Karamık, Ahmet Çakıcı, Tüm-Bel-Sen Bursa Şube Başkanı Zeki Büke ve Tüm-Bel-Sen Şube Sekreteri ve KESK Meclis Üyesi Sevgi Bağcılar katıldı. Nilüfer Belediyesi’nin toplu sözleşme konusunda da öncü olduğunu belirterek, memurların refah seviyesini artırmak amacıyla destek anlamını taşıyan sözleşmeyi imzaladıklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey,  “Sizlerin iyi bir yaşam sürmesini, çocuklarınızla birlikte geleceğinize güvenle bakmanızı istiyoruz. Türkiye’ye örnek olan Nilüfer Belediyesi’nin bu konuma gelmesinde sizlerin katkısı büyük. Başarımız sizlerin eseri, hizmetlerinizin karşılığıdır. Hepinize teşekkür ediyorum. Gönlümüzden geçen sizlere daha çok olanak sunmak ama bütçe denkliği yönünden de önder olan belediyemizin koşulları buna elveriyor. Arzumuz tüm çalışanlarımızın eşit haklardan yararlanması. Şuanda kamuda çok farklı çalışma grupları var. Hizmet alımı personelimizin de aynı haklardan yararlanması için sendikaların da gereken mücadeleyi vermesi gerekir. Umarım yasalarla bu eşitsizliklerde ortadan kalkacak ve tüm çalışanlarımız eşit olacak,” dedi.

Tüm-Bel-Sen Şube Sekreteri ve KESK Meclis Üyesi Sevgi Bağcılar da KESK ve Tüm-Bel-Sen çalışmaları hakkında vererek, sendika olarak hukuksal mücadelelere devam edeceklerini dile getirdi. Bağcılar, toplu sözleşmede Nilüfer Belediyesi’nin öncü kurumlardan olduğunu ifade ederek Başkan Bozbey’e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey ve Tüm-Bel-Sen Bursa Şube Başkanı Zeki Büke, mevcut 309 memuru kapsayan ve 1 Ocak-30 Mart döneminde geçerli olacak Toplu-İş-Sözleşmesi’ne imza attı. Sözleşmeye göre memurların maaşlarına toplamda brüt 729, net 614 TL yansıyacak ve buna göre en düşük memur maaşı ortalama 2 bin 450 TL olacak. Taraflar seçim döneminin ardından 1 Nisan itibariyle yeniden masaya oturarak sözleşme imzalayacak.