haber

Nilüfer’e 4X4 başkanlık 7/24 hizmet geliyor

CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolları’nın düzenlediği panele Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Necati Şahin, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve partililer katıldı. Panelde söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçime kısa bir süre kaldığını belirterek Nilüfer’de başkan adayı olanların Nilüfer’i iyice tanıması gerektiğini söyledi. Bozbey, “Fısıltı gazetesinin yaygınlaştıracağı olumlu, hizmete yönelik, kişileri rencide etmeyen, biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz bir kere. Bütün adaylar, Nilüfer için söylüyorum, Nilüfer’e bir şeyler yapmak için, bir şeyler katmak için ya da bir şeyler verebilmenin arzusu içerisinde aday olurlar bu gayet normaldir. Oraya kadar her şey normal ancak bütün adayların da önce o kentin, yani başkan adayı olduğu kentin ne durumda olduğunu, çıtasını da bilmesi gerekiyor. Bilmeyenlere de biz öğreteceğiz. Halen daha vatandaş odaklı hizmet yapacağız gibi bir şeyler söyleniyorsa adaylardan, ben üzüntü duyuyorum. Zaten Nilüfer’in yönetim esasında vatandaş odaklılık yıllardır var. Şimdi çıkan bir şey değil ki. Bu yıllardır kurguladığımız yönetim sistemi” dedi.

Başkan Bozbey, adayların Nilüfer’i Türkiye’nin örnek aldığı kurum olduğunu da bilmeleri gerektiğini de söyleyerek, “Türkiye’ye örnek bir yönetim modelini uygulamaya hazırlanıyoruz. Biz birçok konuyu yasada olmamasına rağmen gündeme getirdik yaptık, bunların bazıları yasalaştı. Örneğin ilk yasalaşan kredi kartıyla vergi ödemesi, süt uygulamamız vardı hükümet uygulamaya başladı, bunun yanında eğitime, kültüre, spora en çok pay ayıran Nilüfer Belediyesi’dir Türkiye’de. Böyle bir çarkın içerisindeyiz ama önümüzdeki süreçte demokrasi ve özgürlüklerin kenti, vicdan kenti, eşitliğe inanan bir kent ve de sosyal bir kent. Hakikatten Nilüfer Belediyesi bu hizmetleriyle Türkiye’de bir çığır açacak,” şeklinde konuştu.

Nilüfer’e yeni bir yönetim anlayışı getireceklerini de sözlerine ekleyen Bozbey, 4 çarpı 4 başkanlık, 7/24 hizmet zamanının geldiğini belirtti. Başkan Bozbey “Artık Nilüfer’de final olarak 4 çarpı 4 başkanlık, 7/24 hizmet sırası geldi. Başkan haftanın dört günü, dört saat belediyede olacak, diğer zamanlarını projelerde, halkın içerisinde, diğer alanlarda vatandaşla birlikte olacak ama 7/24 hizmet veren bir sistem entegre edilmiş olacak. Onun için de Türkiye’de olmayan bir idari yapıda inanılmaz değişiklikler yapıyoruz. Komisyonlar, meclisin aldığı kararları izleyen ve denetleyen olacak. Müdürlüklerimizi bu komisyonlar aracılığıyla da izleyen, değerlendiren ve geri dönüş raporu oluşturan bir yönetim organizasyonu hazırlıyoruz. Bir de mahalleler bazında projelendirme  safhasına geçmeden, ilgili komisyon kent konseyi aracılığıyla mahalle komitesine gidecek ve o projenin uygulanması için öneri getirerek kararı mahalleliyle tartışacak. Kararı sadece Nilüfer Belediye Başkanı vermeyecek. Kararı mahalleli verecek. Kentliyi kentine sahip çıkan, mahalleliyi mahallesine sahip çıkan bir Nilüferliler grubu oluşturmayı hedefliyoruz,” dedi.

Farklı bir anlayışla projeler hazırladıklarını da ifade eden Başkan Bozbey, Nilüfer’in kültür, sanat, spor ve eğitim bilim kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Mustafa Bozbey, “İnsana dair projelerin, insanın faydalanabileceği projelerin, insanlara fayda sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi son derece önemlidir. Örneğin kültür sanatla ilgili kültürevlerini iki - üç mahalleye bir yapılacak şekilde düşünüyoruz. Sporla ilgili zaten halı sahaları her mahalleye yapıyoruz. Özellikle büyük mahallelerdeki spor kulüplerini destekleyerek soyunma odalarını dahi yaparak teslim ediyoruz. Ertuğrul bölgesine de bir yüzme havuzu projesi hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Parklarda yapılan kapalı alanlar konusunda iktidar partisinin sürekli eleştirilerine maruz kaldıklarını söyleyen Başkan Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin Beşevler’de yaptığı parkı örnek gösterdi. Büyükşehir yaptığı zaman ‘olduğunu’ ancak Nilüfer Belediyesi yaptığı zaman eleştiri oklarının hedefi olduklarını belirten Bozbey, eleştirenlere yanıt verdi. Bozbey, “Bize diyorlar ki siz parklarda ticari mekan oluşturuyorsunuz, suçluyorlar. Kendileri yapınca hiç bir şey olmuyor. Allah’ınızı severseniz ellerini vicdanlarına koysunlar. Karafatma’nın orda 5 bin metrekare kapalı bir alan yaptılar, az değil. Kimse sesini çıkartmadı. O yeşil alandan ayırdılar onu olduğu gibi. 5 bin metre kare kapalı bir alan yaptılar orayı. Biz vatandaşların talebi doğrultusunda yapıyoruz suç oluyor. Nedeni de ‘biz’ yaptığımız için şikayet ediyorlar,” dedi.

Panelde Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Necati Şahin de söz alarak projelerini anlattı.