haber

Nilüfer’de yeni yılın ilk meclisi

Başkan Mustafa Bozbey toplantıyı yeni yıl mesajı ile açarken, konuşmasında demokrasi ve barış özlemini dile getirdi. Bozbey, “2013 yılında Nilüfer’de yine önce insan felsefesi ile katılımcılığın ön planda tutulduğu, şeffaf ve insan odaklı projeleri Nilüferliler'in yaşamına katacak. Eğitim, bilim, spor ve kültür-sanat kenti Nilüfer’i 2013 yılında da gülümsetmeye devam edeceğiz,” dedi.

Toplantıda Nilüfer Belediyesi’nin Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çerezci önderliğinde yürütülen “Elektromanyetik Alan ve Sağlık Etkileri” konulu çalışma hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Bozbey konuyla ilgili, “Biz aslında bu çalışma ile bakanlığın konuya ilgisini çekmek istedik. Çalışmamızda ne yazık ki elektromanyetik alan sınır değerlerinin bazı Avrupa ülkelerinden 100 kat daha fazla olduğunu gördük. Türkiye’deki insan hayatının Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi değerli olması gerektiğini ifade ettik. Sizlerin de bu konuya karşı duyarlı olmasını rica ediyorum,” diye konuştu.   

Birçok madde ve önergenin karara bağlandığı toplantıda Denetim Komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Gizli usulde yapılan oylama sonunda CHP Grubundan Sami Kahveci, Metin Tuncel, Murat Paçacı ve Aysel Okumuş; Ak Parti Grubundan ise Osman Balı komisyon üyesi olarak seçildi.

Toplantıda ayrıca FSM Bulvarı’nda yaşanan otopark sorunun çözümüne katkı sağlaması amacıyla bir park alanının zemin altının otopark olarak düzenlenmesine karar verildi.