haber

Nilüfer’den Almanya’ya kardeşlik bağı

Kültürlerarası bağların güçlenmesi ve deneyim paylaşımı için çeşitli belediyelerle kardeşlik ilişkileri kuran Nilüfer Belediyesi, Almanya’nın Hanau Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı. Almanya’da faaliyet gösteren Nilüfer – Hanau Dostluk Derneği’nin girişimleriyle başlatılan kardeş şehir ilişkileri, Hanau kentinde gerçekleştirilen imza töreniyle tamamlandı. Kardeşlik protokolüne Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky ve Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Pınar Göz imza attı.

 

Almanya’nın Hanau kentinde düzenlenen imza töreninde söz alan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Pınar Göz, iki ülke arasında yüzyıllar öncesine dayanan dostluk bağının olduğuna dikkat çekti. Başkan Vekili Pınar Göz, “Bu dostluk sadece siyasi değil, aynı zamanda iki halk arasındaki sıkı bir kültürel bağın da örülmesiyle oluşmuştur. Bu öylesine bir kültürel bağdır ki; Almanya’nın artık ayrılmaz bir parçası olarak önemli görevlerde yer alan ve aralarında üst düzey yöneticiler de çıkaran Türk kökenli Alman vatandaşlarının yanı sıra, her yıl turistik amaçlarla ülkemizi ziyaret eden yaklaşık altı milyon Alman misafirimiz ve birçok Alman şirketinin üretim üniteleri Bursa-Nilüfer’de bulunmakta olup, bu yakın ilişkilerin önemli kilometre taşları haline gelmiştir,” dedi.

 

Almanya’da faaliyet gösteren Nilüfer-Hanau Dostluk Derneği’ne katkılarından dolayı teşekkür eden Pınar Göz, “Dostluğumuzun Nilüfer ve Hanau halklarının geleceğe daha umutlu ve güvenle bakabilmelerini sağlamasını temenni ediyorum. Kültür, sanat, spor gibi çeşitli alanlarda birbirimizden çok şey öğreneceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky de Hanau’da yaşayan halkın yüzde yirmisinin Türk olduğunu belirterek, gelecekte kültür, sanat, turizm, eğitim ve bilim konusunda iş birliği yapacaklarını söyledi. Başkan Claus Kaminsky, “Kültür mirasımızı birbirimize tanıtacağız. Şehir ve imar planlama, çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınma gibi konularda deneyimlerimizi paylaşacağız. Ayrıca birlikte eğitim alanında da çalışmalar yapacağız. Diğer yandan iş çevreleri, ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları arasındaki ilişkileri geliştirerek, ekonomiye artı değer sağlamaya çalışacağız. Turizm sektörünün temsilcileri arasında tecrübe alışverişini desteklemek suretiyle karşılıklı turizm hareketlerinin gelişimi için de çalışma yürüteceğiz,” diye kaydetti.

 

Hanau’da düzenlenen imza töreninde Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Pınar Göz, Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri Gizem Elmas ve Mihrimah Kocabıyık,  Özel Kalem Müdürü Pınar Gürel, Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Özdemir ve Kültür İşleri Sorumlusu Sinan Turhan hazır bulundu. Kent meydanında düzenlenen törene çok sayıda Hanaulu katılırken Alman medyası da töreni yakından takip etti.