haber

Nilüfer’e Ramazan şenliği geliyor

Nilüfer Belediyesi, Ramazan ayının, en güzel şekilde, birlik, beraberlik, dayanışma içinde geçmesi için hazırlıklarını tamamladı. Ramazan ayının güzelliklerinin doyasıya yaşanacağı Ramazan Sokağı bu yıl da Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda açılacak. Anadolu’nun her yöresinden renkler, sesler ve tatlarla dolacak olan Ramazan Sokağı, herkesin buluşma noktası olacak.

 

Her akşam, geleneksel Türk sahne sanatlarından, sinema, konser, illüzyon gösterilerine kadar çeşitli etkinliklerin gerçekleşeceği Ramazan Sokağı’nda, Anadolu Arastası’na üye hemşehri dernekleri  ve Nilüfer’deki kadın dernekleri stant açacak. Stantlarda yöresel ürünlerin satışı yapılacak.

 

İftardan 30 dakika sonra başlayacak olan etkinliklerde hemşehri dernekleri yörelerine özgü gösteriler düzenleyecek. Ramazan etkinliklerinde sevilen sanatçılar da sahne alacak. Ramazan’ın ilk günü olan 16 Mayıs Çarşamba günü Nilüfer Türk Halk Müziği Korosu sahne alacak. 17 Mayıs Çarşamba günü de Uluslararası Halk Oyunları Gösterisi, Olgun Gençlik Türk Müziği Korosu ve Olgun Gençlik Halk Müziği Korosu konser verecek.

 

Pinhani konseri coşturacak

Çok sayıda hemşehri derneğinin yörelerine özgü gösteriler sunacağı Ramazan Sokağı’nda 25 Mayıs Cuma günü sevilen müzik grubu Pinhani  konser verecek. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek konsere katılanlar güzel bir gece yaşayacak. Tecrübeli tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Ali Düşenkalkar da Mevlana şiir ve öykülerini Bursalılar için 29 Mayıs Salı akşamı Ramazan Sokağı’nda seslendirecek. Düşenkalkar’ın seslendireceği şiir ve öykülere sema gösterisi ile eşlik edilecek. Nilüfer Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında 3 Haziran Pazar akşamı Sunay Akın da “Mahya Işıkları” ile sevenleriyle buluşacak. Nilüfer Kent Orkestrası’nın da konser vereceği Ramazan Sokağı’nın son etkinliğini 13 Haziran Çarşamba günü Mürşit Kavurmacı “Elveda Ramazan” konseri ile gerçekleştirecek.

 

İftar sofraları buluşturacak

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, bu yıl da her akşam Nilüfer’in farklı bir mahallesinde iftarlar düzenleyecek. Yaklaşık 20 bin kişi iftar sofralarında biraraya gelerek birlikte oruç açmanın mutluluğunu paylaşacak.

 

17 Mayıs Perşembe günü Maksempınar Mahallesi’nde başlayacak iftarlar Göçmen Konutları, Gökçe, Gölyazı, İrfaniye, Çatalağıl, Badırga, Çaylı,Minareliçavuş, Konaklı, Güngören, Özlüce, Büyükbalıklı, Karacaoba, Ürünlü, Tahtalı, Fadıllı, Yolçatı, Hasanağa, Doğanköy, Yaylacık ve Görükle Mahallesi ile devam edecek. Toplam 22 mahallede düzenlenecek iftarlarda vatandaşlar, Ramazan ayının güzelliklerini hep birlikte yaşayacaklar. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ayrıca teravih namazı sonrasında her akşam farklı bir camide toplam 50 bin kişiye de tatlı ikramında bulunacak.

 

Bozbey: Ramazan birliktelik ayı
11 ayın sultanı olan Ramazan ayını karşılama heyecanı içinde olduklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu kutsal ayın birlik beraberlik dayanışma içinde geçmesini temenni ettiklerini söyledi.  Ramazan’da küskünlüklere son verildiğini, dayanışma ruhunun daha da güçlendiğini belirten Başkan Bozbey, ”Bizler de Ramazan aylarını iyilik çemberinin daha da uzağa ulaşabilmesi için fırsat olarak bilmeliyiz” diye konuştu. Ramazan ayını, yine her yıl olduğu gibi, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan sabit Ramazan Sokağı  ve  mahallelerdeki iftarlarda halkla birlikte geçireceklerini belirtti ve “Gelin, Ramazan ayının tadını yine hep birlikte yaşayalım” diyerek çağrıda bulundu.