haber

Nilüfer Halk Dansları okyanusu aştı

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu yurt içi ve yurt dışındaki başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Küba’ya davet edilen ve burada performans sergileyen ilk Türk grubu olarak adını tarihe yazdırdı. Bu yıl 10-14 Nisan tarihlerinde on sekizincisi düzenlenen Uluslararası Dans Festivali’ne Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve beraberindeki heyetle katılan topluluk,  Küba’yı Türk kültürüyle tanıştırdı. Büyük ilgi çeken topluluğun gösterileri özellikle Latin Amerika ülkeleri başta olmak üzere Japonya, İspanya, Fransa, Avusturya ve Rusya gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden festivale katılan yaklaşık bin 200 dansçı arasından sıyrılmayı başardı. Aşuk-Maşuk, Kılıç kalkan, Roman ve Karadeniz danslarıyla izleyicileri coşturan Nilüfer Halk Dansları Topluluğu, gösterilerin finalinde tüm seyircileri sahneye davet ederek damat halayı da yaptırdı.  Gösteri alanında toplu halde damat halayı yapan Kübalılar ve çeşitli ülkelerin dansçıları, birlik ve beraberliğin sanatla nasıl oluşabileceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. 


Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun büyük ilgi çeken gösterileri, basının da merceği altındaydı. Yerel gazeteler ve Latin Amerika ülkelerinden televizyonlar Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  Kültür Müdürü Şafak Pala ve Nilüfer Halk Dansları Genel Sanat Yönetmeni Hakan Tanrıöver ile 13 yıl önce kurulan topluluk hakkında röportajlar yaptı. 

Büyükelçi Öktem ziyareti

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun Küba programı çerçevesinde Havana’ya giden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Ali Karamık, Meclis Üyesi Metin Tunçel, Nilüfer Belediyespor Kulüp Başkanı Naci Kale, Kültür Müdürü Şafak Pala ve Basın Danışmanı Hande Koç Türkiye’nin Küba Büyükelçisi Hasan Servet Öktem’i de ziyaret etti. Ziyaret sırasında Büyükelçi Öktem Küba’nın hala özellikle ticari konularda dış dünyaya kapalı olduğunun altını çizerken, Nilüfer Belediyesi’nin bu ülkeyle iyi ilişkiler ve işbirlikleri içerisinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Havana’ya bağlı Cerro Belediyesi’yle kardeş kent olduklarını belirterek Küba ile bu ülkenin önde olduğu sanat ve spor alanında işbirliği yapmak istediklerini vurguladı ve Büyükelçi’den bu konuda destek istedi. Nilüfer Belediyesi’nin talepleri konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ve Dışişleri Bakanlığı kanalıyla spor ve özellikle bale eğitmeni konusundaki istekleri kendilerine iletmelerini söyleyen Büyükelçi, Nilüfer Halk Dansları gösterisini izlemeye gelerek de önemli bir jest yaptı. 

Cerro Belediyesi'ne ziyaret

Okyanusu aşarak Küba’da temaslarda bulunan Başkan Bozbey ve beraberindeki heyet, kardeş kent Cerro Belediyesi’ni de ziyaret etti. Cerro Belediye Başkanı Sergio Aguilera Nilüfer heyetini kabulünde öncelikle yerel yönetimler hakkında kısa bir bilgi verdi. 2.5 yılda bir seçim yapılarak İlçe Meclisi’nin belirlendiğini belirten Cerro Belediye Başkanı, 129 bin 200 nüfusu olan Cerro’nun sanat, spor, sağlık, sanayi ve mimari açıdan önde gelen bir kent olduğunu anlattı. Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey de Cerro ile ortak pek çok yönleri olduğunu ifade ederken, “Spor ve dans konusunda sizden destek almak, karşılığında da Cerro’ya çeşitli destekler sunmak istiyoruz. Nilüfer’i yakından tanımanız için sizi ve çalışma arkadaşlarınızı en yakın zamanda kentimize davet ediyoruz,” diye konuştu.