haber

Nilüfer’in 2016 bütçesi 340 milyon TL

Nilüfer Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi, Nilüfer Belediye Meclisi Toplantısı’nda kabul edildi. 340 milyon TL olarak öngörülen 2016 bütçesinde en büyük pay 60 milyon 908 bin TL ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne ayrıldı.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında, Nilüfer Barış Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda Nilüfer Belediyesi’nin 340 milyon TL’lik bütçesi CHP’li meclis üyelerinin tamamının oyuyla kabul edildi. Başkan Bozbey’in performans programını okuduğu meclis toplantısında Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyeleri, Nilüfer Belediyesi’nin 2016 yılında gerçekleştirmeyi planladığı genel kamu hizmetlerinden kültür ve din hizmetlerine kadar çok sayıda kalemin yer aldığı bütçede tüm maddelere ilk defa ret oyu verdi. Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyelerinin yasal kararnamelere bile ret oyu vermesi dikkat çekti.

 

Bozbey: Kırmızı çizgimiz siyasettir

Nilüfer Belediye Meclisi’nde bütçe görüşmelerine ilk defa bir partinin tümüyle ret oyu kullanmasını eleştiren Başkan Bozbey, siyasetin kurum dışında yapılması gerektiğini vurguladı. Bozbey, “Tüm dünyada belediyeler, yerel yönetimler demokrasi ve tartışma alanlarıdır ve bir araya gelerek ortak çözümler üretme alanlarıdır. Bizim kırmızı çizgimiz insan odaklı hizmet üretmeye yöneliktir. Burada kırmızı çizgi, siyaseti kurumun dışında yapmamızdır. Hepimiz farklı görüşlere sahip olabiliriz. Bu mecliste 37 kişi var ve herkes aynı düşünceye sahip değil. Tek tip insan olduktan sonra neden 37 kişi olsun ki. Niçin 37 kişi var; çünkü burada bir demokrasi platformu oluşturarak, tartışma zemini oluşturarak en doğruya yaklaşma sistemini, anlayışını ortaya koyacak düzeni ortaya çıkartmaktır. Ama tümüyle ret olayı ilk defa olan bir olaydır. Madem burası bir demokrasi alanıdır, burada ortak çözümler üretmek zorundayız hep beraber. Herkes katkısını koymalı” şeklinde konuştu.

 

Yıldızı parlayan kent Nilüfer

Nilüfer Belediyesi 2016 Performans Programı’nı meclis üyelerine aktaran Başkan Bozbey, Nilüfer’in örnek ve lider olmakla birlikte yıldızı parlayan bir kurum olmaya devam edeceğini kaydetti. Her yıl şeffaflık ilkesiyle ve Nilüferlilerin katılımıyla belediye bütçesini belirlediklerini söyleyen Mustafa Bozbey; 2016 yılında huzurevi, Olgun Gençlik Merkezi, Halk Kart, Kadın Sığınma Evi, okullara personel desteğinin yanı sıra Kadın ve Çocuk Merkezleri’nin Nilüfer’de yaygınlaşacağının altını çizdi. Sportif alanlarda da Nilüfer’in örnek çalışmaların altına imza attığını belirten Bozbey, “Beşevler İbrahim Yazıcı Stadyumu, Beşevler Cimnastik Salonu, Cumhuriyet Kültürevi 2016’da kapılarını açarken, Masal Müzesi, Nilüfer Kültür Merkezi, Ataevler Kültürel Tesisler ve Meydan Projesi gibi örnek yatırımlar için de kolları sıvayacağız. 2016 performans programı, yatırımlarımızla ve hizmete dönük tüm çalışmalarımızla, kentimize ve ülkemize yine pek çok kazanım sunacak ve Nilüferli olmanın ayrıcalığını hissettirecektir” dedi.

 

Nilüfer kentsel yenilemede Türkiye’ye örnek olacak

Nilüferlilerin yerinden edilmeden iyi ve sağlıklı konutlarda yaşaması için çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Bozbey, kentsel yenilemede Türkiye’ye örnek olacaklarını kaydetti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘‘Mahalle Komiteleri’nde tartışılan ve katılımcı bir anlayışla son haline getirilen, ekolojik dengelerin gözetildiği, konut hakkının yanı sıra sosyal hizmetlerin sunulduğu, kamusal ihtiyaçların giderildiği ve kentsel anlamda olanakların sağlandığı “kentsel yenileme” anlayışımız da, önümüzdeki dönem Türkiye’ye örnek olacak çalışmalarımız arasında yer almaya devam edecek” diye konuştu.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in 2016 Performans Programı sunumunun ardından yapılan oylamada Nilüfer Belediyesi’nin bütçesi Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’nun oy çokluğuyla 340 milyon TL olarak belirlendi. Bütçede en büyük pay 60 milyon 908 bin TL ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne ayrılırken Fen İşleri Müdürlüğü’ne 58 Milyon 31 bin TL, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne de 34 milyon 572 bin TL’lik pay ayrıldı.