haber

Nilüfer Oryantiring Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

Sporun ve sporcunun kenti Nilüfer, sporun çeşitli branşlarına destek olmaya devam ediyor. 27-28-29 Kasım tarihleri arasında Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışları’na ev sahipliği yapacak olan Nilüfer Belediyesi ile Türkiye Oryantiring Federasyonu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Nilüfer Belediyesi Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Türkiye Oryantiring Federasyonu As Başkanı Koray Dever protokole imza koydu.

 

Nilüfer Belediyesi’nin, sporun ana dallarını desteklemenin yanı sıra, farklı alanlara ve amatör sporlara da büyük önem veren bir kurum olduğunun altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Sporun, sporcunun, bilimin ve teknolojinin, eğitimin kenti Nilüfer’de, bu kez, zekâ ve fiziksel becerinin aynı potada eridiği, “oryantiring” ile karşınızdayız. Oryantiring Kademe Yarışları’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’deki geçmişi 1970’li yıllara dayanan bu spor, ‘koşarak satranç oynamak’ olarak tanımlanıyor.

 

Oryantiring’in diğer bir güzelliği de yediden yetmişe herkesin katılabiliyor olması. Oryantiring aracılığıyla ailelerin çocuklarıyla beraber hem doğanın keyfini çıkarması hem de birlikte spor yapması mümkün” dedi.

 

Nilüfer’in tanıtımı olacak

Şampiyonanın hem Nilüfer hem de Bursa adına önemli bir tanıtım fırsatı anlamına geldiğini belirten Başkan Bozbey, “Yarışlara, yaklaşık 1500 sporcunun katılımını bekliyoruz. Yarışlar ilk gün Uludağ Üniversitesi, ikinci gün Hüseyin Alan bölgesi ve üçüncü gün ödül töreninin de yapılacağı Gölyazı'da, uzman haritacılar tarafından belirlenen parkurlarda gerçekleşecek. Bu spora bizim de dâhil olmamızı sağlayan, Nilüfer’in de oryantiring haritasına sahip olmasına katkıda bulunan tüm emeği geçenlere, başta Türkiye Oryantiring Federasyonu olmak üzere yürekten teşekkür ediyorum. Türk Oryantiringi’nin uluslararası alanda başarı düzeyini artırarak, güçlü ülkeler arasında yer alacağına da yürekten inanıyorum. Biz başladığımız projeleri sürdürülebilir şekilde yönetiyoruz. Oryantiring sporu, Nilüfer’le Bursa’da özdeşleşecek” şeklinde konuştu.

 

İnsana ve spora değer veren bir kurum ile iş birliği yapmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Türkiye Oryantiring Federasyonu As Başkanı Koray Dever de, “Hayalim, Gölyazı’da böyle bir yarışma düzenlemekti. Buna vesile olan herkese teşekkür ederim. Oryantiring, her yaştan insanın yapabileceği bir spor. İnsanların birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu anda kişilerin hiç tanımadığı insanlarla birlikte bir günü paylaşmış olması çok güzel bir şey” dedi.

Şampiyonaya Bursa’nın yanı sıra farklı illerden sporcuların da katılacağını belirten Dever, “Birçok insan buraya gelerek bizi birbirimize kaynaştıracak ve farklı kültürler bir arada olacak. İnsanlar geldikleri zaman Bursa ve Nilüfer’i tanıma fırsatı da bulacaklar” şeklinde konuştu.

 

Çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladıklarını belirten Dever, “Bu bakımdan kurumlarla iş birliği yapmayı çok önemsiyoruz. Buna vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.