haber

Nilüfer’in adı Fransa’ya taşındı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Fransa’nın Challette Sur Loing Belediyesi’nden Bursa’ya gelen heyeti Halk Evi’nde bulunan Başkanlık Makamı’nda kabul etti. Fransa Montargis İl Özel İdaresi Fen İşleri Müdürü ve aynı zamanda Chalette Sur Loing Belediye Başkanı Franck Demaumont’un eşi Florence Demaumont, Özel İdare Fen İşleri Müdürlüğü’nden Pascale Tratjnek, Lilou Pascale, Chalette Sur Loing Belediyesi’nden Marie Morin ve Ayşe Kahveci’nin yer aldığı ziyarette Başkan Bozbey memnuniyet duyduğunu dile getirdi.  Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü ve eşi Seden Bozbey ile birlikte Fransız konukları ağırlayan Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin Challette Sur Loing Belediyesi ile dayanışma içerisinde olduğunu belirtti. Bozbey, yenilikçi projeler için zaman zaman karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

                                 

Montargis İl Özel İdaresi Fen İşleri Müdürü Florence Demaumont da Nilüfer’de yapılan çalışmaları yerinde incelemek için geldiklerini belirterek Fransa’nın Chalette kentinde yeni yapılan bir sokağa Nilüfer Sokağı adını verdiklerini söyledi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i  sokağın açılışına davet eden Florence Demaumont, Nilüfer’in kültür ve estetiğini Chalette kentinde yaşatmak istediklerini kaydetti.

 

Yaklaşık iki saat süren ziyaretin sonunda heyete Nilüfer’i simgeleyen çeşitli hediyeler veren Başkan Bozbey ardından konuklara Halk Evi’ni gezdirdi.