haber

Nilüfer’de Çini ve Orta Afrika esintisi

Konak Kültürevi bu hafta da yeni bir sergiye ev sahipliği yaptı. Özel Sentez Ortaokulu Müdürü Tunçer Serol’un Orta Afrika’da çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Yüzler ve Gözler’ ile Görsel Sanatlar Öğretmeni Cengiz Çelik’in serbest çini tasarımları görücüye çıktı. 

Toplam 53 eserin yer aldığı serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Berna Hacer Bilici, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Öztürk, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, öğrenciler, öğretmen arkadaşları ve sanat severler katıldı. 

Açılışta konuşan Berna Hacer Bilici, sanata her zaman kurum olarak destek verdiklerini kaydederek, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Serol ve Çelik’i kutladı. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi de tüm sergilerin insan ruhu derinliklerindeki bazı duyguları yansıttığını belirterek, görsel şölen yaşattıkları için Serol ve Çelik’i tebrik etti. Özel Sentez Ortaokulu Müdürü Tunçer Serol da Gana, Togo ve Benin’deki izlenimlerini yansıttığını belirterek, “Eşimle birlikte 4 yıl önce Gana, Togo ve Benin de yaptığımız gezilerdeki anları fotoğrafladım. Oradaki insanların yüzlerindeki saflığı, temizliği gözlerindeki ise hüznü yansıtmak istedim” dedi. Görsel Sanatlar Öğretmeni Cengiz Çelik de kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel çini sanatını gelecek nesillere aktarmak için çalıştığını söyledi. 

Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezerek çalışmaları inceledi.