haber

Nilüfer’in ezber bozanları buluştu

Nilüfer Muhtarlar Derneği ve Yedinci Şehir Enstitüsü tarafından “Nilüfer’in 25.yılında ezber bozanlar” adı altında düzenlenen etkinlikte, kuruluşundan bu yana Nilüfer’e hizmet eden, ilçeye değer katan isim ve kuruluşlar ödüllendirildi.


Crowne Plaza’da gerçekleştirilen etkinlikte Nilüfer Belediyesi’nin kurulduğu 1989 yılından bu yana belediye başkanlığı yapmış Ziya Güney, Faruk Baykal ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Bursa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Barışık,1994-1999 yılları arasına Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Erdem Saker, 1989-1994 yılları arasında Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Faruk Baykal, meclis üyeleri, CHP Bursa eski milletvekili Kemal Demirel, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, İlçe Başkanı Özgür Şahin, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasında söz alan Yedinci Şehir Enstitüsü Başkanı Mutlu Çınar ve Nilüfer Muhtarlar Derneği Erol Yılmazer siyasi dengeye katkısı, sağladığı istihdam, ihracat payları ve modern yüzü ile başarılı bir 25 yılı geride bırakan Nilüfer’de değişimin öncüsü olan, Nilüfer’e değer katan isimleri bir kez daha hatırlatmak ve kendilerine teşekkür etmek için böyle bir buluşma düzenleme ihtiyacı duyduklarını belirttiler.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise 1989 yılından bu yana Bursa’ya ve Nilüfer’e hizmet eden eski belediye başkanları, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Nilüfer’in günümüzde Türkiye’nin en çok tanınan, bilinen, takip edilen ve örnek alınan bir ilçe konuma geldiğini ifade eden Bozbey, “Gerçekten de Nilüfer farklı ve ezber bozan bir kent; ama bu ezberi bozduran sizlersiniz. Yaptığımız çalışmalarla hep beraber bu ezberi bozuyoruz. Farklı, nitelikli ve yaşam kalitesini üst düzeye taşıma amacı güden çalışmalarımızla Nilüfer’in farkını ortaya koymaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da kültür sanat, spor ve eğitim kenti Nilüfer’e katkı koyacak olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bursa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Barışık’ın anlattığı anılar ile renklenen plaket töreninde Barışık’ın Bursa’nın gelişimine dair yaptığı değerlendirme dikkat çekti. Bursa ile sürekli gelişen Nilüfer’in geçirdiği aşamaları ilgi ile takip ettiğini belirten Barışık “Bursa’nın büyükşehir ilan edilmesinden bu yana hızla büyümesini hem sevinçle hem de büyük bir üzüntüyle takip ediyorum. Üzülüyorum çünkü; Bursa hızla gelişen sanayisi nedeniyle turizminden, ziraatından ve doğasından çok şey kaybediyor ve artık ne yazık ki İstanbul’un arka bahçesi olarak görülüyor” diye konuştu.

Nilüfer’e Türkiye’nin Harvard’ı

Nilüfer ilçesinde üç dönem başkanlık yapan muhtarların, kapatılan belde belediye başkanlarının, eski belediye başkanlarının, yıllardır ilçeye hizmet eden bazı bürokratların, siyasilerin, sivil toplum örgütlerinin ve etkinliğe katkısı olan isimlerin plaketle ödüllendirildiği “Nilüfer’in 25.yılında ezber bozanlar” isimli etkinliğin sürpriz açıklaması ise aynı zamanda İl Genel Meclis Üyesi olan, Bursa Sınav Eğitim Kurumları Başkanı Gıyasettin Bingöl’den geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen özel üniversiteler ile ilgili yasanın çıkmasının ardından, çok yakında Türkiye’nin en büyük üniversitesini Nilüfer’de kuracaklarını açıklayan Bingöl, bu üniversitenin adının Bursa Harvard Üniversitesi olacağını söyledi.