haber

Nilüfer'in huzur veren parkları yenileniyor

Nilüfer Belediyesi'nin 2007 yılında açılışını gerçekleştirdiği ve Nilüfer'in en büyük parkları arasında yer alan Türkiye-Azerbaycan Dostluk Parkı, yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Nilüfer Belediyesi ve Azerbaycan'ın Bakü Nizami Belediyesi'nin kardeş kent ilişkisi kurmasının ardından yapılan Türkiye Azerbaycan Dostluk Parkı'nda, oyun grubu ve oturma alanları yenilendi, çevre düzenlemesi yapıldı.

 

8 bin 950 metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 14 bin 340 metrekare alana sahip parkta, seyir terasları, ana meydan, çocuk oyun alanı, oturma ve dinlenme alanları, basketbol sahası, yaya yolları, süs havuzu ve gezinti alanları yer alıyor. Park, yenilenmiş haliyle çevredeki vatandaşların uğrak yeri haline geldi.

 

Kentin en büyük ve en huzur veren parkları arasında yer alan Türkiye-Azerbaycan Dostluk Parkı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı tarafından tasarlandı. İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliği simgeleyen parktaki anıt da bu dostluğu gelecek nesillere taşıyor.