haber

Nilüfer’in özgür sokaklarına özgürlük heykelleri

FSM Bulvarı Hastane Alanı’nda 27 Eylül’e kadar devam edecek sempozyumun ana teması “Özgürlük” olarak belirlendi. Sempozyum çerçevesinde yapılacak açık hava atölyesine yurttaşlar da katılarak eserlerin oluşumunu izleyebilecek ve sanatçılarla sohbet edebilecek. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey düzenlediği basın toplantısıyla, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek “Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu” nu kamuoyuna tanıttı. Yağış nedeniyle Nilüfer Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılan toplantıya Çin, Güney Kore  ve Ukrayna’dan gelen heykel sanatçıları  Gao Meng, Wu Fu Zhen, Weongeun Kim ile Sergey Sbitnev de katıldı.

Mustafa Bozbey, çağdaş kentlerin en önemli simgelerinden biri olan heykellerin, Nilüfer’in dört bir yanında özgürlüğü temsil etmesini amaçladıklarını söyledi. Bozbey şöyle konuştu:

“İstiyoruz ki, insanı eve kapatan, boğucu, baskıcı bir ortam değil, özgürlük bu kentte hakim olsun. Parklarda, alanlarda, meydanlarımızda Nilüferliler özgürlüğün tadını çıkarsın. Bunu büyük ölçüde başardığımızı görmek de beni memnun ediyor. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nun teması da ‘özgürlük’ Bu sempozyumla sanatın her alana yayılması sürecine katkıda bulunmak gurur verici.Kültürün, sanatın, bilimin ve dayanışmanın örnek kenti Nilüfer, kentine güvenen bir mimari ile geleceğe taşınıyor.Sempozyumda heykellerin yaratılış sürecine yine her zamanki gibi tüm kent halkı tanıklık edebilecek. Fatih Sultan Mehmet Hastane Alanı’ndaki açık hava atölyesinde bu yıl da maddenin sanata dönüşümü herkesi büyüleyecek.”

Dördüncü Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’na şu sanatçılar katılıyor: “Esfandyar Moradpour (İran), Gao Meng (Çin), Weongeun Kim (Güney Kore), Sergey Sbitnev (Ukrayna), Wu Fu Zhen (Çin), Viktar Kopach (Belarus), Meryem Samsun (Türkiye), Kezban Karahan (Türkiye), Ayhan Yılmaz (Türkiye)

5 Eylül’de başlayacak sempozyum 27 Eylül’e kadar devam edecek. FSM Bulvarı Hastane Alanı’nda düzenlenecek açık hava atölyesine yurttaşlar da katılarak maddenin sanata dönüşümünü izleyebilecek sempozyum kapsamında Türkiye’nin önemli heykel sanatçısı Mehmet Aksoy da 12 Eylül’de “Sanat ve Özgürlük” başlıklı söyleşisiyle sanatseverlerle buluşacak.