haber

Nilüfer’in parklarına Sağlıklı Yaşam Parkı eklendi

Nilüfer Belediyesi, 7’den 77’ye tüm bireylerin gönüllerince vakit geçirebileceği parklara bir yenisini ekledi. Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Bursa Şubesi iş birliğiyle yapılan  “Sağlıklı Yaşam Parkı” düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı. Barış Mahallesi’nde bulunan parkın açılış törenine  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün eşi Ayşe Küçük, Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Nazlı Yazgan ile Ahmet Çakıcı, Barış Mahallesi Muhtarı Hasan İlden, HASVAK Genel Başkanı Engin Öztürk, HASVAK Bursa Şube Başkanı Fatma Küçüker, HASVAK Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, spor aletleri, yürüyüş yolları  ve çocuk oyun alanlarıyla donatılmış parklarda vatandaşların güzel vakit geçirebilmelerini önemsediklerini ifade etti. Nilüfer’e yeni bir park kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Bozbey, kentteki park sayısının 260’a ulaştığını söyledi.

 

Nilüfer Belediyesi HASVAK Sağlıklı Yaşam Parkı’nın, 700 metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam bin 470 metrekare alana sahip olduğunu belirten Başkan Bozbey, engelli ve engelsiz tüm bireylere hizmet edeceğini ifade etti. 6 parkın daha yapımını sürdürdüklerini  söyleyen Başkan Bozbey, bunun yanında her yıl, daha önce yapılan parkları da revize ettiklerini kaydetti.

 

NİLÜFER’DE KİŞİ BAŞINA YAKLAŞIK 11 METREKARE YEŞİL ALAN

 

Nilüfer’de düzenlenmiş park ve yeşil alanlar hakkında bilgi veren Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Nilüfer’de, düzenlenmiş park alanımız 817 bin 940 metrekareye ulaştı. Kişi başına düşen düzenlenmiş park alanımız da 1,97 metrekaredir. Yine, kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alan 10,70 metrekare olan kentimizde, koşu yollarımız da 82 adet. Bu koşu yollarının uzunluğu da 25 bin 295 metredir. Kısaca Nilüfer, temalı parklarıyla, koşu yollarıyla, yeşil alanlarıyla örnek ve lider bir kent olmaya devam ediyor”. Başkan Mustafa Bozbey, HASVAK Yönetimi’ne ve parkın yapımına emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün eşi Ayşe Küçük, Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, protokol üyeleri ve engelli bireyler hep birlikte parkın açılışını gerçekleştirdiler.