haber

Nilüfer’in sultanları lige Galatasaray galibiyeti ile başladı

Nilüfer Belediyesi Kadın Voleybol Takımı Vadofone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonuna açılış maçında Galatasaray Daikin’i 3-2 yenerek, lige galibiyetle başladı.

 

Ülkemizi  Avrupa’da CEV Challenge Kupası’nda temsil eden iki takımın maçı Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynandı.  Yaklaşık 2 bin voleybolseverin izlediği maça Nilüfer Belediyespor etkili başlarken set ortalarında 12-6 üstünlük kurdu. Set sonlarında Galatasaray Daikin oyunda dengeyi kurmaya çalışsa da Nilüfer’in sultanları seti zorlanmadan 25-20 kazandı. Dengeli başlayan ikinci setin ortalarına yine Nilüferli voleybolcular 5 sayı farkla 15-10 önde girdi. Alınan molanın ardından toparlanan konuk ekip bu seti 25-22 kazanarak setlerde durumu 1-1 yaptı.

Üçüncü setin başından sonuna kadar oyun ve skor üstünlüğünü elinde tutan Nilüfer Belediyespor bu seti  de 25-20 kazandı. Dördüncü sette ise Galatasaray Daikin file önü  üstünlüğünü ele geçirerek bu seti 25-18 kazanarak setlerde durumu 2-2 yaptı ve maçı uzatma setine taşıdı. Kazananın belirleneceği uzatma (tie-break) setinde taraftarlar çekişmeli ve heyecanlı bir maç izlediler. Saha değişimine 8-7 önde giren Nilüfer’in sultanlar bu seti de 15-13 alarak maçtan 3-2 galip ayrıldı.