Nilüfer’in sultanları meme kanserine dikkat çekti

2004 yılından bu yana her yıl ekim ayında meme kanseri ile ilgili duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı da anlamlı bir çalışmaya imza attı. Kadınlarda meme kanseri konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen çalışmayı Nilüfer Belediyespor resmi sağlık sponsoru Medicalpark Bursa Hastanesi ile Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı birlikte gerçekleştirdi.

Voleybolcuların meme kanserine dikkat çeken fotoğrafları kentin farklı noktalarında billboardlarda yayınlandı. Böylece kadınların sebebi bilinen ölümler sıralamasında ilk sırayı alan kanser konusundaki duyarlılıkları artırıldı.  Etkinlikler kapsamında Nilüfer Belediyesi Aataevler Spor Merkezi’nde de bilgilendirici bir çalışma yapıldı. Spor Merkezi’nde Plates Hocası Gülsemin Kutunsel eşliğinde pilates yapan kadın grubuna Medicalpark Bursa Hastanesi yetkilileri meme kanseri konusunda hayati bilgiler aktardı. Ayrıca isteyen kadınlara ücretsiz muayene imkânı sağlandı.