Nilüfer’in sultanları yine galip

Nilüfer Belediyespor, İlbank ile Cengiz Göllü Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Maçın ilk seti karşılıklı sayılar ile başladı. Nilüfer’in sultanları teknik molaya 12-11 önde girdi. Teknik molanın ardından Hollandalı yıldızı Buijs’in etkili smaçları ile aradaki farkı açtı ve ilk seti 25-21 kazandı. İkinci sete Nilüfer Belediyespor etkili başladı. Ancak konuk ekip İlbank file önü etkinliğini arttırarak seti 25-22 kazandı ve setlerde durumu 1-1’e taşıdı. Üçüncü set ise baştan sonuna kadar nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Nilüfer Belediyespor, molanın ardından  üst üste bulduğu sayılarla aradaki farkı kapattı ve seti 25-23 kazanarak, setlerde 2-1 lik üstünlük yakaladı. Dördüncü sete de iyi başlayan Nilüfer Belediyespor, file önü etkinliği ve 2’li bloklarla rakibinin direncini kırmayı başardı. Nilüfer’in sultanları 24-24'lük eşitlikle yakalayarak seti uzatmaya götürdü. Uzatma sayılarında hata yapmayan mavi yeşil beyazlılar seti 26-24, maçı da 3-1 kazandılar.

Nilüfer Belediyespor’un Hollandalı smaçörü Buijs takımına kazandırdığı 24 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Nilüfer’in diğer yıldızı Brezilyalı Carol da 7’si bloktan olmak üzere ürettiği 15 sayı ile galibiyete katkıda bulundu.