haber

Nilüfer’in uluslararası şenliğine muhteşem final

Bir ay süren ve bir çok ülkeden yaklaşık 15 bin öğrencinin katılımıyla düzenlenen şenliğin kapanış töreni Nilüfer Belediyesi Spor Tesisleri’nde yapıldı.
 
Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye’deki kardeş şehirlerinin yanı sıra Bulgaristan, Letonya, Polonya, Japonya, Ukrayna, KKTC, Macaristan, Azerbaycan ve  Romanya’dan gelen sporcu ve misafirlerin katılımıyla uluslar arası düzeyde dev bir organizasyona dönüşen Nilüfer 12.spor şenliklerinin kapanışı da oldukça eğlenceli geçti. Dostluk ve barış mesajları ile bir ay boyunca çeşitli müsabakaların gerçekleştirildiği şenliklerin kapanış töreninde sahne alan  Türk ve konuk yabancı halk dansları ekiplerinin gösterileri organizasyona renk kattı.

Spor Şenliklerinin her yıl daha kapsamlı bir hal aldığını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer’de coşku, barış, kardeşlik ve centilmenlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz bir spor şenliğinin daha sonuna geldik. Binlerce çocuğumuz Türk ve yabancı misafirleriyle sporun birleştirici atmosferinde buluştu; sporun en güzel değerlerini, eğlenerek yarışmayı, kazanmayı-kaybetmeyi ama her durumda centilmenliği, kardeşliği ve paylaşmayı öğrendiler. Şenliğin önümüzdeki yıllarda da Nilüfer’deki bütün öğrencileri kapsayacak şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyoruz,” dedi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da şenliklerin çocukları spora teşvik etme konusunda önemli bir işlevi yerine getirdiğini vurguladı. Kaya “Böylesine büyük ve uluslar arası boyutta bir organizasyonu başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Spor şenliklerinde görev alan belediye personelimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz,” dedi.