Nilüfer Kadın Korosu şarkılarla Kızıl Ordu Korosu’nu andı

Nilüfer Belediyesi bünyesinde kurulan Nilüfer Kadın Korosu,  2017- 2018 sezon açılışını Uğur Mumcu Sahnesi’nde verdiği çok özel bir konserle gerçekleştirdi. Nilüfer Kadın Korusu’nun yeni sezon konserine Kızıl Ordu Korosu anısına seslendirilen Rusça ve diğer dillerdeki yabancı şarkılar damgasını vurdu.

105 kişilik Nilüfer Kadın Korosu, 105’inci konserini ‘Yeşilçam Film Şarkılarından, Dünya Şarkılarına’ temasıyla verdi. İki bölümden oluşan konserin ilk yarısında Yeşilçam filmlerinde yer alan unutulmaz şarkılar seslendirildi. ‘Senede bir gün’, ‘Buruk acı’, ‘Mavi boncuk’ gibi dillere dolanan şarkıları seslendiren koro izleyenleri mest etti.

Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki koro konserin ikinci bölümünde de 2016 yılı Aralık ayında uçak kazasında 68 üyesi yaşamını yitiren Kızıl Ordu Korosu’nu andı. Koro kazada yaşamını yitirenler anısına Rus halk ezgisi Katyuşa’yı seslendirdi. Parça seslendirilirken barkovizyona Kızıl Ordu Korosu’nun geçmiş konserlerinden görüntüler yansıtıldı. Şef Dr. Aysel Gürel, "Bu gece sahnede Kızıl Ordu Korosu’nu anıyoruz. Müzik evrenseldir. Bütün müzisyenlere saygımız sonsuz. Onlar bunu hak ediyorlardı" dedi. Konserde Fransızca, Arapça, İngilizce eserler de seslendiren dev koro izleyenlerden tam not aldı.

‘Memleketim’ adlı şarkıyla konserini tamamlayan koroyu, Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Naci Kale kutladı. Kale, Şef Dr. Aysel Gürel’e Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına çiçek vererek teşekkür etti. Gecede, eski BTSO Genel Sekreteri Ergun Kağıtçıbaşı’nın Nilüfer Kadın Korosu’nun faaliyetlerine ilişkin yazdığı şiiri seslendiren Şef Dr. Aysel Gürel, Kağıtçıbaşı’na teşekkür ederek anı plaketi verdi.