haber

Nilüfer, Kurban Bayramı’na hazır

Nilüfer Kaymakamlığı Başkanlığında kurulan Nilüfer Kurban Hizmetleri Komisyonu kararınca, vatandaşların kurbanlarını sağlık koşullarına, çevre temizliğine ve dini hükümlere uygun bir şekilde kestirmelerine yardımcı olmak amacıyla, Nilüfer Belediyesi’nin kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.

 

Buna göre; Nilüfer’de daha önceki senelerde olduğu gibi büyükbaş ve küçükbaş kurban satışı ve kesimi Alaaddinbey hayvan pazarında yapılacak. Kurban satış yeri olarak gösterilen ve izin verilen yerlerin haricinde herhangi bir noktada satış yapılmasına izin verilmeyecek. Bunun dışında İhsaniye Siteler Pazaryeri, Ataevler Pazaryeri ve Konak Pazaryeri’nde kurulacak kesim noktalarında da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlar için kasaplı olarak kesim hizmeti verilecek. Sokak aralarında denetimsiz ve kontrolsüz kurban satışına ve kesimine izin verilmeyecek.

 

İsteyen vatandaşların kendi imkânları ile kesim yapmalarına olanak sağlamak amacıyla Karaman, Kültür, Cumhuriyet (Gazi), Esentepe, Çamlıca, Altınşehir, Yüzüncü Yıl, Üçevler, Fethiye Pazaryerleri ile Hasanağa TOKİ (Kızılcıklı Mah.), Görükle şantiyesi, Göçmen konutları Pazar yeri, Kayapa otoparkı ve Gölyazı balık mezadında da gerekli kurban kesim düzenekleri ve askılıkları hazırlandı.

 

Öte yandan; kurban kesecek vatandaşlardan sevk raporu, veteriner sağlık raporu ve pasaportu ile kulak küpesi olan hayvanları tercih etmeleri ve kurban alırken bu hususlara dikkat etmelerini istenecek.

 

Bu yıl ayrıca Nilüfer Belediyesi kesim yerlerimizde kurban kesimi yapan vatandaşlara, içinde poşet, eldiven, ıslak mendil ve kurban kesim broşürü bulunan paketler dağıtılacak.

Alaaddinbey hayvan pazarında bayramın 1., 2. ve 3. günleri, diğer kesim noktalarında bayramın 1. günü kesim hizmeti verilecek. Vatandaşlar kurban kesim hizmetleriyle ilgili olarak, Veteriner İşleri Müdürlüğünün 444 16 03 no’lu ve Alaaddinbey hayvan pazarının 413 32 61 no’lu telefonlarına başvuru yapabilecek. Alaaddinbey hayvan pazarındaki kesim işlemlerinde yığılmaları önlemek amacıyla vatandaşların Alaaddinbey hayvan pazarından kesim sırası almaları gerekmekte. Tüm kesim yerlerinde kurban kesim bedeli olarak büyükbaş hayvanlar için 250 TL, küçükbaş hayvanlar için 35 TL ücret alınacak. Kurbanını kendi kesenlerden büyükbaş hayvanlar için 10 TL, küçükbaş hayvan kesenler için 5 TL tesisten yararlanma ücreti istenecek.

 

Nilüfer Belediyesi vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve çevre koşullarına uygun kesim yaptırabilmeleri için gerekli tüm önlemleri alırken, belirlenen kasaplı kesim noktalarında Veteriner Hekim, ehil kasaplar, din görevlisi, yardımcı personel bulunacak.

 

Vatandaşlar kendi konut hududu veya bu amaç için hazırlanmış özel yerlerinde kendi kurbanlarını kesebilecekler. Belirlenen kesim yerleri dışında ve açık alanlarda kesim yapanlar Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Müdürlüğü ekiplerinin denetimiyle engellenecek ve gerekli cezai işlemler uygulanacak. Belirlenen ve hazırlanan yerlerin dışında yapılacak kesimler ile hayvanlara eziyet ederek kesim yapanların kesimlerine 454,00 TL ile 2.281,00 TL arasında ceza kesilecek.

 

Kurban bayramı süresince Zabıta Müdürlüğü ekipleri görev başında bulunacağından vatandaşlar 246 73 65 – 444 16 03 no’lu telefonları arayarak nöbetçi zabıta ekiplerine şikâyetlerini bildirebilecek.

 

Başkan Bozbey’den kurban pazarına ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Alaaddinbey Kurban Pazarı’nı ziyaret ederek, alıcı ve satıcılarla bir araya geldi. Kurban pazarında her türlü ihtiyacın karşılandığını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Yaklaşan bayram öncesi Nilüfer Belediyesi olarak tedbirler alınmıştır. Vatandaşlarımız kurban kesim yerleri belirlendi. Son derece modern ve düzenli pazarımız bu yılda vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet verebilmektedir. Bu yıl vatandaşlarımıza bir poşet dağıtacağız. İçerisinde eldiven, maske, et saklama poşeti, kurban kesim kılavuzu gibi araç gereçler var. Dileğimiz herkesin kazasız belasız şekilde kurbanlarını keserek mutlu bir bayram geçirmesidir,” dedi.