haber

Bozbey’den Büyükşehir’e veryansın

Nilüfer Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı olağan toplantısına Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kent Ormanı’nı kendi uhdesine alma kararı damgasını vurdu. Konuyu değerlendiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Büyükşehir Belediyesi hazıra konuyor,” diye konuştu.

 

Atatürk Kent Ormanı’nın Nilüfer Belediyesi’nden alınarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin yankıları sürüyor. Nilüfer Belediyesi’nin her ay düzenlenen olağan Meclis Toplantısı’nda değerlendirme yapmak için söz alan AKP Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Atatürk Kent Ormanı hakkında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmayı kınadıklarını belirtti. Bunun üzerine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan hizmetin adeta üstüne oturduğunu söyledi.

 

Çeşitli mecralarda algı operasyonu yapıldığını iddia eden İsmail Hakkı Kavurmacı’ya yanıt veren Başkan Mustafa Bozbey, “Atatürk Kent Ormanı Nilüfer’in tapusunda değil ama Büyükşehir’in de tapusunda değil. Orada bir emek var. Bundan on sene öncesinde oraya harcanan Nilüferlinin 6 milyon TL’si var. ‘Orman Müdürlüğü bir tek Nilüfer Belediyesi emsaldir’ dedi, bu emsale mi göz dikildi?” şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediyesi’ni tüm Bursalılara şikâyet edeceğini söyleyen Başkan Bozbey, “Yıldırım’ın, Osmangazi’nin ve geri kalan 15 ilçenin Nilüfer Belediyesi’nin yapmış olduğu gibi ormanlara ihtiyacı yok mu? Yıldırım’da bir yer var mezbelelik, niçin Büyükşehir Belediyesi gidip onu yapmıyor da hazıra konuyor?” dedi. Bozbey, son dönemlerde üzerlerindeki baskının giderek arttığını söyledi. Bozbey, “Seçimler oldu arkasından inanılmaz baskı başladı. El koyma savaşı başladı. Nilüfer’in tanıtımına katkı sağladığı için bunun önünü kesmeye çalışıyorlar. Bu kafayla siz Nilüfer’in tamamına da el koysanız Nilüferlilerin oyunu alma imkânınız yok, alamazsınız da böyle hep yüzde otuzlarda kalırsınız, kalacaksınız da,” dedi.

 

FSM Bulvarı’nda düzenlenen etkiliklerin de Büyükşehir Belediyesi tarafından engellemek istendiğini belirten Başkan Bozbey, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Hastane Alanı’nda yapılması planlanan Sertap Erener Konseri’ne yönelik de baskı uygulandığını açıkladı. Milli Emlak’la etkinliğin Hastane Alanı’nda düzenlenmesi için yazışmalar yaptıklarını vurgulayan Bozbey, alanı bir yıllığına kiralayan Büyükşehir Belediyesi’nin ise buna izin vermediğini söyledi. Bozbey, Milli Emlak yetkilileri tarafından şifahi olarak 29 Ekim kutlamalarıyla ilgili olur aldıklarının altını çizdi. Milli Emlak Müdürlüğü’nden gelen yazıyı okuyarak, ‘İddialarla konuşmuyorum, ben belgeyle konuşuyorum,” diyen Başkan Bozbey, Atatürk Kent Ormanı’na Büyükşehir Belediyesi’nin el koymasını da yargıya taşıyacaklarını belirtti.