haber

Nilüfer Kütüphaneleri Herkes İçin Kütüphane Programı’na katıldı

“Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” sloganıyla hayata geçirilen Herkes İçin Kütüphane Programı, Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri çalışanlarının da katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi.  Yerel yönetim kütüphanelerinde köklü bir değişim ve gelişimin harekete geçirilerek bölgelerindeki vatandaşlar için birer “cazibe merkezi” haline gelmesini öngören HİK Programı’nın direktörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük üstlenirken, eğitmenliği Prof. Dr. Ahmet Çelik ve Mehmet Ali Demirel yaptı.

 

Program, yerel yönetim kütüphanelerini toplum merkezlerine dönüştürmenin yanı sıra, kadınlara, yaşlılara, gençlere, işsizlere, engellilere ve kırsal kesimlerde yaşayanlara, ekonomik gelişme, eğitim, iletişim ve kültür konularında kazanımlar sağlamayı hedefliyor. Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi’nin girişimiyle ABD’deki Bill ve Melinda Gates Vakfı’ndan sağlanan fonla gerçekleştirilen ‘Herkes İçin Kütüphane’ (HİK) programı, yerel yönetimlere bağlı kütüphanelerde, vatandaşların temel bilgisayar ve internet erişimlerine imkan sağlayacak altyapıyı destekliyor. Program ayrıca, internet üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanılması, bilgi ve iletişim teknolojileri becerilerinin kazandırılması için gerekli eğitimlerin ücretsiz bir biçimde kamu kütüphanelerince sunulmasını öngörüyor.

 

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri çalışanlarının katıldığı programda, eğitimlerin yanı sıra kütüphanecilik alanında ihtiyaç duyulan mesleki eğitimler de verilerek vatandaşlara daha iyi hizmet sunmaları sağlandı.